16 / 04 / 2024

İrfan Balkanlıoğlu: Ordu'da yatırımlar bitiyor ama açılmıyor!

İrfan Balkanlıoğlu: Ordu'da yatırımlar bitiyor ama açılmıyor!

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.



Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. 2015 yılı itibari ile Ordu il genelinde yürütülen projeler ve yatırımların son durumları hakkında bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, "2015 yılı itibariyle ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 387'dir. Toplam proje bedeli yaklaşık 3 milyar 855 milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 1 milyar 422 milyon TL, yılı ödeneği 781 milyon TL ve dönem sonu harcaması 340 milyon TL'dir. Buna göre yatırımlarda % 45,69 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2015 Temmuz ayı itibariyle devam eden 147 adet proje bulunmakta olup, 79 adet proje ihale, etüd ve sözleşme aşamasındadır. Çeşitli sebeplerle henüz başlanamayan 41 adet proje bulunmaktadır. 120 adet projede ise % 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır" dedi. "Ordu genelinde Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi yatırımlar devam ediyor" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Yapılan bütün bu yatırımları sizler yatırımcı kuruluşlarımız yürütüyorsunuz. İyi bir takip, işi zamanında sonuçlandırmak, ihale süreçlerine çok dikkat etmek, koordinasyonu sağlamak çok önemli" şeklinde konuştu. Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bazen kamu binası bitiyor, yüzde 95 müteahhitten ya da başka nedenlerden dolayı açılamıyor. Yazık değil mi? İyi takip edilemediğinden, çalışma süreçleri iyi gözlemlenemediğinden, birçok nedenlerle kamu binalarında gecikmeler oluyor" diyerek, gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Vali Balkanlıoğlu "İlimizde yatırımlar ağırlıklı olarak, ulaştırma, eğitim, tarım, konut, sağlık, kültür ve turizm, enerji ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde yoğunlaşmaktadır" diyerek, sektörel bazda yürütülen projelerle ilgili de şu bilgileri verdi: 


ULAŞTIRMA... 

"Ulaştırma sektöründe; tamamlanan 10, etüt ve proje aşamasında 2, devam eden 22, toplamda 34 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 2 milyar 119 milyon TL olup toplam 1 milyar 169 milyon TL harcama yapılarak % 55,21 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


EĞİTİM... 

Eğitim sektöründe; tamamlanan 21, devam eden 29, etüt, ihale, proje ve sözleşme aşamasında 8 adet ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 6 adet proje olmak üzere toplamda 64 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 475 milyon TL'dir. Toplamda 243 milyon TL harcama gerçekleştirilerek % 51,05 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


TARIM... 

Tarım sektöründe; tamamlanan 21, devam eden 22, etüt, proje ve ihale aşamasında 15, çeşitli sebepler ile başlanamayan 5 adet proje olmak üzere toplamda 63 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 225 milyon TL olup bugüne kadar 73 milyon TL harcanarak % 32,19 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


SAĞLIK 

Sağlık sektöründe; devam eden 3, proje ve ihale aşamasında 9 adet olmak üzere toplamda 12 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 135 milyon TL olup 54 milyon TL harcanarak % 40 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


KÜLTÜR-TURİZM... 

Kültür ve Turizm sektöründe; tamamlanan 10, devam eden 10, proje ve ihale aşamasında 6 ve çeşitli sebeplerle ile başlanamayan 2 adet proje olmak üzere toplamda 28 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 63 milyon TL olan bu yatırımlarımıza bugüne kadar 24 milyon TL harcanarak % 37,67 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


ENERJİ... 

Enerji sektöründe; devam eden 5, tamamlanan 7, ihale ve proje aşamasında 7 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 20 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 127 milyon TL olup 2015 yılı Nisan ayı itibariyle 49 milyon TL'si harcanarak % 38,69 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


KONUT... 

Konut sektöründe; tamamlanan 4, devam eden 10 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 3 adet proje olmak üzere toplam 17 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 3 milyon 194 bin TL olan bu projelere toplamda 2 milyon 431 bin TL'si harcanarak % 76,12 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


İMALAT... 

İmalat sektöründe; etüt proje aşamasında 2 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 25 Milyon TL olup bugüne kadar 2,5 milyon TL harcanmış ve % 9,92 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 


DİĞER HİZMETLER... 

Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe; tamamlanan 47, devam eden 46, ihale, proje, sözleşme ve etüt aşamasında 30 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 24 adet proje olmak üzere toplam 147 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 682 milyon TL olan bu projelere toplamda 145 milyon TL harcanarak % 21,20 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır." Toplantı, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin Ordu İl genelinde yürüttükleri yatırımlarla ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi. 


Mir Kuzey



Geri Dön