24 / 04 / 2024

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.



Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk ticari yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla birlikte Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen 150 kişilik Arap işadamı ve turist kafilesi, Ordu ve Giresun’u 4 gün boyunca gezdikten sonra ülkelerine geri döndü.


 “Ordu’nun geleceği turizmdedir”


Ordu’nun adını dünyaya, özellikle de Arap dünyasına tanıtmaya kararlı olduklarını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun geleceğinin turizmde olduğunu belirtti. Ordu ekonomisin fındığa dayalı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun geleceğini turizmde gördük, tanıtmaya başladık ve devam da edeceğiz. Arap bölgesinden gazeteciler dâhil, ülkenin her yerinden ne kadar gazeteci, seyahat ve belgesel programı varsa hepsini Ordu’ya davet ettik. Bu sayede Ordu ilimiz artık Türkiye’de ve Arap dünyasında gündeme gelmiş oldu. Ordu’ya artık turist taşıyan uçaklar da geliyor. Uçuşlar artarak devam edecek. Ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor.  ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler. Kanaatim şudur ki; Ordu’nun geleceği turizmdedir” şeklinde konuştu.


Yatırımlar 2 yılda gözükecek


Ordu’nun, Arap turistler için ilgi çekici güzelliğe sahip olduğunu belirten Suudi Arabistanlı Acaci turizm şirketi sahibi Ahmed Acaci, 2 yıl içerisinde Ordu’daki Arap yatırımlarının fark edileceğini bunun da olumlu yansımalarının görüleceğini söyledi.


Ordu Olay


Geri Dön