23 / 04 / 2024

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, krediye erişim konusunda büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek ekonomi yönetimini işaret etti. Zorlama ile bir yere varılmayacağını öne süren Aran, piyasanın bu kadar sıkışmasının sebebi hem belirsizlik hem de regülasyonlar” ifadelerini kullandı.



Merkez Bankası (MB) tarafından Türk Lirası mevduatın yüzde 50’nin altında kalması durumunda bankalara ek yükümlülükler getirecek adımlar açıklanmıştı.

“YÜZDE 50’Yİ TUTTURMA GİBİ BİR HEDEFİM OLMAYACAK”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bu karar ile ilgili “Yüzde 50’yi tutturma gibi bir hedefim yok, bundan sonra da olmayacak, öyle bir hedefi arkadaşlara da vermedim. Bu kararın ekonomi için ülke için faydalı bir adım olduğunu düşünmüyorum. Bunun herhangi bir yararı olduğuna inansam zaten gönülden destek olurum. Bu zorlama ile bir yere vardırılacak bir konu kesinlikle değil. Müşteri tercihlerine saygı doğrultusunda biz işimizi teknik olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Onun sonuçları ne olacak da ona katlanırız” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön