23 / 04 / 2024

İş Bankası ve Aktif Bank Soma'da hayatını kaybeden işçilerin kredi borçlarını silecek!

İş Bankası ve Aktif Bank Soma'da hayatını kaybeden işçilerin kredi borçlarını silecek!

İş Bankası, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin Banka'ya olan borçlarının silineceğini duyurdu. Aktif Bank ise elim kazada hayatını kaybeden müşterilerinin kredi borçlarını yakınlarının başvurması durumunda silineceğini açıkladı...




İş Bankası, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin Banka'ya olan borçlarının silineceğini duyurdu. 


İş Bankası'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye'yi yasa boğan kazanın acılarını paylaşmak ve yaraların sarılmasına destek olmak üzere Banka'nın, yöredeki müşterilerinin yanında olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Soma'daki elim kaza hepimizi derinden üzmüştür. İş Bankası Grubu olarak hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kaybettiğimiz maden işçilerimizin Bankamıza olan borçları silinecektir. Tüm maden işçilerimizin ve ailelerinin bankacılık hizmetlerinde ihtiyaç duyacağı her türlü kolaylık Bankamızca gösterilecektir.


Öte yandan, büyük kayıplar verdiğimiz bu olayda sadece maden işçilerimiz ve ailelerinin değil, tüm yöre halkının zorluklar yaşadığı dikkate alınarak, ilk aşamada, olaydan etkilenen müşterilerimizin bireysel ve ticari bütün kredilerinin ve kredi kartlarının ödemeleri de faizsiz olarak ertelenmiştir. Ayrıca, bu kapsamda yapılacak havale ve EFT işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir."


- Aktif Bank


Aktif Bank tarafından yapılan yazılı açıklamada da Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasının herkesi derinden etkilediği belirtilerek, Aktif Bank olarak PTT şubeleri ve bayileri aracılığıyla Soma'da kullandırdıkları, borcu devam eden 651 adet, toplam 4 milyon 30 bin 606 Türk Lirası bireysel kredi geri ödemelerinin 2 ay faizsiz olarak ertelenmesi kararının alındığı bildirildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Bu elim kazada hayatını kaybeden müşterilerimizin kredi borçları ise yakınlarının başvurması durumunda silinecek ve sigorta tazminatları da ailelere ödenecektir. Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz."



AA


Geri Dön