23 / 04 / 2024

İş GYO Tuzla'ya operasyon merkezi yaptıracak!

İş GYO Tuzla'ya operasyon merkezi yaptıracak!

İş GYO İstanbul Tuzla'ya Operasyon Merkezi projesi geliştirilmesine ve bu merkezin toplam proje maliyeti üzerinden yüzde 8.09 oranında getiri sağlayacak şekilde kira bedeli ile 25 yıllığına İş Bankası A.Ş.'ne kiralanmasına karar verdi



İş GYO İstanbul Tuzla'ya Operasyon Merkezi projesi geliştirilmesine ve bu merkezin toplam proje maliyeti üzerinden yüzde 8.09 oranında getiri sağlayacak şekilde kira bedeli ile 25 yıllığına İş Bankası A.Ş.'ne kiralanmasına karar verdi. Buna ek olarak yine Tuzla'da geliştireceği kama proje ve Lykia Lodge Kapadokya Otel'in kira sözleşmesi ile ilgili olarak kaydedilen gelişmeler üzerine açıklamalar yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Yönetim Kurulumuzun 26 Kasım 2010 tarihli toplantısında, alım kararı alınan, tapunun İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, G22B17A1C pafta, 7301 ada ve 1 no.lu parselinde kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak; onaylı uygulama imar planında belirtilen şartlarda ve Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından talep edilecek ihtiyaç programına göre; inşasına ilişkin inşaat ruhsatının alınmasından itibaren hesaplanmak üzere 30 ay içinde tamamlanarak teslim edilecek şekilde "Operasyon Merkezi" projesi geliştirilmesine ve "Operasyon Merkezi"ne ilişkin kesinleşecek toplam proje maliyeti üzerinden %8,09 oranında getiri sağlayacak şekilde belirlenecek kira bedeli ile 25 yıllığına Türkiye İş Bankası A.Ş.'ne kiraya verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

26.11.2010 tarihli özel durum açıklamamızda satın alınacağı duyurulan İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, tapunun G22B17A1C Pafta, 7301 Ada, 2  parsel 21.305,29 m2 yüz ölçümlü arsa  ile 14.10.2009 tarihinde satın aldığımız İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Kanlımandıra Mevkii, tapunun 20 pafta, 1329 no.lu parselinde kayıtlı 53.200 m2 yüz ölçümlü arsa üzerinde karma proje geliştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu projenin detayları henüz netleşmemiş olup, proje geliştirme çalışmalarında somut bir aşamaya gelindiğinde konuya ilişkin ayrıca bir özel durum açıklaması yapılacaktır.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Lykia Lodge Kapadokya Otel ile ilgili olarak Silkar Turizm ve Yatırım İşletmeleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesine  oybirliği ile karar verilmiştir.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

İş GYO, Tuzla’yı kendine üs seçti
İş GYO, Tuzla’da 74 bin 505 metrekare yüzölçümündeki iki ayrı arsasının üzerine karma proje gerçekleştirirken yine Tuzla’da farklı bir arsa üzerine operasyon merkezi yaptırarak 25 yıllığına İş Bankası’na kiralama kararı aldı.

İş GYO, Tuzla Merkez’deki yüzölçümü 21 bin 305 metrekare ve Kanlımandıra Mevkii’ndeki büyüklüğü 53 bin 200 metrekare olmak üzere toplam 74 bin 505 metrekarelik 2 arsa üzerinde karma proje geliştirilmeyi planlıyor. Söz konusu projenin detaylarının henüz netleşmemiş olduğunu belirten kurum, konu hakkında somut bir aşamaya gelindiğinde açıklama yapacağını belirtti.

Operasyon merkezi kararı aldıyandan İş GYO, yine Tuzla’da Türkiye İş Bankası’nın ihtiyaçlarına göre bir operasyon merkezi kurma kararı aldı. İnşa süresini 30 ay olarak öngören İş GYO, merkezin iç verim oranını yüzde 8.09 olarak belirlerken projenin toplam geliştirme maliyeti üzerinden hesaplanacak getiri oranını yaklaşık yüzde10.5 olarak beklediğini duyurdu. Bina , 25 yıllığına Türkiye İş Bankası’na kiraya verecek.


Geri Dön