28 / 03 / 2024

İş kazası sonucu felç olan taşeron işçinin 8 yıllık hukuk zaferi!

İş kazası sonucu felç olan taşeron işçinin 8 yıllık hukuk zaferi!

Kocaeli'ndeki bir tersane inşaatında taşeron işçi olarak çalıştığı sırada beton pompası hortumunun patlaması nedeniyle 7 metre yükseklikten düşerek felç geçiren Şaban Öztürk (34), 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından 825 bin lira tazminat kazandı



Kocaeli'ndeki bir tersane inşaatında, taşeron işçi olarak çalıştığı sırada beton pompası hortumunun patlaması sonucunda 7 metre yükseklikten düşürek felç geçiren Şaban Öztürk,  8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından 825 bin lira tazminat kazandı. Öztürk, Yargıtay'ın onama kararının ardından, firmanın kendisine faizleriyle toplam 1 milyon 650 bin lira tazminat ödediğini bildirdi.


Öztürk (34), gazetecilere yaptığı açıklamada, tersane inşaatına beton getiren bir firmaya ait beton pompasının patlaması nedeniyle 7 metre yükseklikteki inşaattan düştüğünü söyledi.


Kazada omuriliğinin kırıldığını ve belden aşağısının felçli kaldığını açıklayan Öztürk, "Bacaklarımdan sakat kaldım. Her iki bacağımı kullanamıyorum. Kaza geçirdiğim tarihten beri özürlüyüm" dedi.


Öztürk, 2009 yılında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu, Kocaeli 4. İş Mahkemesi'nde kazanın meydana gelmesinde kusuru olan işverenler aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıldığını bildirdi.


Genç yaşta sakat kaldığını, çok zor günler geçirdiğini dile getiren Öztürk, "Yapmış olduğum bu hukuk mücadelesi sonucunda mahkeme tarafından 725 bin lira maddi tazminat ve 100 bin lira manevi tazminat olmak üzere toplam 825 bin tazminata karar verildi. Yargıtay'ın onama kararından sonra dava açtığım firma tarafından bana faizleriyle toplam 1 milyon 650 bin lira tazminat ödendi" ifadesini kullandı.


Şaban Öztürk, almış olduğu tazminatın sağlığını geri getirmeyeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ancak bundan sonraki yaşamımı kolaylaştırmaya katkı sağlayacaktır. Uzun süredir vermiş olduğum hukuk mücadelesi sonucunda aldığım tazminattan dolayı çok sevinçliyim. Bu tazminat kararını veren Kocaeli İş Mahkemesi'ne, Yargıtay'a, avukatıma ve Türk adaletine çok teşekkür ediyorum. Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikkatli olması gerekir. İşverenlerin sırf maliyetlerin fazlalığı nedeniyle iş güvenliği önlemlerini almaktan kaçınmamaları gerekir. Aksi takdirde, işverenler dava sonunda daha fazla tazminatla karşı karşıya kalabilirler."


AA


Geri Dön