26 / 04 / 2024

Taşeron işçilere kadro ne zaman? 90 bin işçi kadroya alınacak mı?

Taşeron işçilere kadro ne zaman? 90 bin işçi kadroya alınacak mı?

Taşerona kadro ne zaman çıkacak? sorusunun cevabı araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili en son yaptığı açıklamada 90 bin taşeron işçinin problemlerini kasım ayında ya da daha erken bir zamanda çözmüş olacaklarını söylemişti. Peki 90 bin işçi kadroya girecek mi



Taşeron işçilerin gözü kulağı kadro düzenlemesinde. 90 bin taşeron işçiye ne zaman kadro verileceği birçok kişi tarafından merak ediliyor ve yakından takip ediliyor. Kendilerine kadro verilmesini bekleyen binlerce taşeron işçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılacak olan açıklamayı beklemeye başladı. Peki, taşerona kadroda son durum ne?

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA GİRECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili en son yaptığı açıklamalarla 90 bin taşeron işçiyi heyecanlandırmıştı. Bakan Bilgin, kadro meselesinin çözümü için tarih de vermişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda daha öncekş yıllarda da hükümet tarafından reform niteliğinde kararlara imza atıldığını belirterek yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini söylemişti. Bilgin geçtiğimiz yıllarda 90 bin taşeron işçinin bu fırsattan yararlanamadığını ancak onların sorunlarını da kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacaklarını ifade ederek taşeron işçileri heyecanlandırmıştı.

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Bakan Bilgin, hali hazırda geçici işçiler sorunu olduğunu ve 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması için çalışmaların sürdüğünü söylemişti.

Bakan’ın açıklamasına göre; heyecanla beklenen günler yaklaştı. 90 bin taşeron işçinin kadroya geçiş işlemlerinin Kasım ayında yapılması bekleniyor.


Geri Dön