27 / 04 / 2024

İş sağlığı ve iş güvenliği İSGİP'te değerlendirilecek!

İş sağlığı ve iş güvenliği İSGİP'te değerlendirilecek!

Türkiye 'de iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilen en kapsamlı projelerden “Türkiye 'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi ” (İSGİP) Bilgilendirme Konferansı 30 Mart 2011 çarşamba yapılacak...    



 İSGİP, Bilgilendirme Konferansı 'yla kamuoyunun önüne çıkıyor
Türkiye 'de iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilen en kapsamlı projelerden “Türkiye 'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi ” (İSGİP) Bilgilendirme Konferansı 30 Mart 2011 çarşamba günü  Ankara  'da yapılacak. çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Tibor Varadi'nin açılışını yapacağı konferansta, bir yılda 128 işyerine ulaşan Proje hakkında bilgi verilecek ve KOBİ 'lerle yeni işbirliği imknları değerlendirilecek.

Proje yetkilileri ve katılımcı KOBİ 'ler tecrübe aktaracak

Avrupa Birliği 'nin 3,8 Milyon Avro'luk mali desteğiyle çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İSGİP, bir bilgilendirme konferansıyla sesini kamuoyuna duyuracak. Konferansta proje hedefleri ve kazanımları katılımcılarla paylaşılacak. İSGİP bünyesinde çalışmalar yürüten yerli ve yabancı uzmanlar da Proje 'yle ilgili deneyimlerini ve çalışmalarını izleyenlere aktaracak. Konferansta ayrıca, Proje 'ye dhil olan işletmelerin temsilcileri de görüş ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

İşyerlerindeki güvenlik kültürünün değiştirilmesi amaçlanıyor

KOBİ 'lerde sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesinin planlandığı İSGİP, Ankara, Denizli, Kocaeli, Kütahya ve Zonguldak 'ta bulunan metal, maden ve inşaat firmalarıyla başlatıldı. Proje ile işletmelere ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine, yaklaşım ve anlayışlarını iyileştirme konusunda yardımcı olmanın yanı sıra, işyerlerindeki güvenlik kültürünün de değiştirilmesi amaçlanıyor. Projeyle ayrıca kaza ve hastalıkların çoğunun, iş hayatının bir parçası olmadığının ve basit tedbirlerle önlenebilir olduğunun herkes tarafından fark edilmesine yardımcı olmak hedefleniyor.

İlk aşamada 16 firmanın belirlenerek bu firmalarda iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi amacıyla çalışmaların gerçekleştirildiği Proje 'nin ikinci aşamasında 112 firma daha Proje kapsamına alındı. Türkiye 'de iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilen en kapsamlı projeler arasında yer alan İSGİP, böylece ilk yılının sonunda 128 firmaya ulaşarak iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için önemli çalışmalara imza attı.

İş Sağlığı ve Güvenliği profesyonellerine sertifikalı eğitimler geliyor

İyileştirmeye ihtiyacı olan KOBİ 'lere, daha iyi bir yönetim sistemi kurmaları konusunda yardım edilmesi de Proje 'nin amaçları arasında yer alıyor. 2012 yılının Ocak ayında tamamlanması beklenen Proje kapsamındaki üç sektör ile beş pilot il ve çevre illerden elde edilen deneyimlerden, Proje tamamlandıktan sonra da Türkiye 'deki iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek amacıyla yararlanılması öngörülüyor. Proje kapsamında önümüzdeki aylarda, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonellerine yönelik sertifikalı eğitimler de yapılacak.

 


Geri Dön