25 / 04 / 2024

İşbir Yatak, Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verecek!

 İşbir Yatak, Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verecek!

Geçtiğimiz yıllarda yatak üretirken verilen fire süngerlerden 'hayvan yatağı' yapan ve yıllık 4 milyon dolarlık ithalatı önleyen şirket, artık Ar-Ge'ye yılda 3 milyon liranın üzerinde kaynak ayıracak. f




Türkiye'nin önde gelen yatak üreticilerinden İşbir Yatak, araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine ağırlık verme kararı aldı. Geçtiğimiz yıllarda yatak üretirken verilen fire süngerlerden 'hayvan yatağı' yapan ve yıllık 4 milyon dolarlık ithalatı önleyen şirket, artık Ar-Ge'ye yılda 3 milyon liranın üzerinde kaynak ayıracak. 2014 yılında 100 milyon liralık ciro hedefleyen İşbir Yatak, bu rakamın yüzde 3'ünü inovasyon çalışmalarına ayırmayı planlıyor. 


Son dönemde Doğtaş'a satışıyla gündeme gelen ancak uzun pazarlıkların ardından bundan vazgeçen İşbir Yatak'ın Genel Müdürü Metin Gültepe Ankara'da düzenlediği toplantıda hedeflerini anlattı. Gültepe, 10 yılda dünyada yer edinen 10 Türk markasından biri olmak istediklerini söyledi. Çok ortaklı İşbir Holding bünyesinde faaliyet gösteren İşbir Yatak'ın yeni mağazalar açmaya devam edeceğini belirten Gültepe, "Yeni üretim tesisi ve mağazalar için 5 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi. Şirket olarak asıl güçlerini Ar-Ge yatırımlarından aldıklarını söyleyen Gültepe, şöyle konuştu: "Yatağa, nano teknoloji, lavanta kokusu, A,C ve E vitaminleri yerleştirdik. Tüm yatakları mite mantar ve bakteri barındırmasını önleyecek lisanslı kumaşlardan yaptık." Artık terzi usulü yatak üretmeyi de hedeflediklerini söyleyen Gültepe, bunun için alışveriş merkezlerinde kuracakları showroom'larda kişilerin vücut yapısı ve istedikleri doğrultuda bilgisayar destekli kişiye özel yatak üreteceklerini belirtti. 


İHRACAT HIZLI ARTIYOR 

Gültepe, dünyanın önde gelen yatak teknolojilerine sahip ülkelerine İşbir markasıyla ihracat yaptıklarını belirterek "Norveç, Belçika, Macaristan, İsveç, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İrlanda, Rusya, İspanya, Bulgaristan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Afganistan gibi ülkelere satış yapıyoruz. İhracat pazarımız hızla artıyor" dedi. 


SEKTÖRDE İLKLERİN FİRMASIYIZ

Gültepe, "Türkiye'de viskoelastik malzemeyi yataklarda kullanan ilk firmayız. Bu grafiği sürdürmek için zorlu ve esaslı hedefler belirledik" dedi. Turquality programının ön hazırlığı olan marka destek programına girdiklerini belirten Gültepe "Buna hazır olmak için yaklaşık 1 yıl süren bir yeterlilik çalışmaları yaptık" diye konuştu.


HALKA AÇILMAYI PLANLIYORUZ

Şirketi halka açmak için de çalışmalar yaptıklarını belirten Metin Gültepe, bunun için bağımsız denetim şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını vurguladı. Yüzde 25-30 oranında halka arz düşündüklerini belirten Gültepe, zamanlamanın ise muhtemelen genel seçimlerden sonra olacağını vurguladı.


Sabah



Geri Dön