29 / 03 / 2024

İsdemir'de yönetim kurulu değişikliği!

İsdemir'de yönetim kurulu değişikliği!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'nin iştiraki İskenderun Demir ve Çelik A.Ş'nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın Pandır görevinden istifa etti. Yerine yapılacak atama için çalışmalara başlandı...



Ereğli Demi.r Çelik'ten yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz ve İştirakimiz İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın PANDIR, 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. 


Şirketimizin 14 Kasım 2013 tarihli, 9260 sayılı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda, Ali Aydın PANDIR'ın uhdesinde bulunan Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyeliği ve Başkanlığı görevi ile Denetimden Sorumlu Komite Üyeliği görevleri sona ermiştir. Boşalan Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyeliği'ne Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Tamer ALPTEKİN, Denetimden Sorumlu Komite Üyeliğine ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi DEMİR atanmış, Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı'na Nazmi DEMİR seçilmiştir. Ali Aydın PANDIR'ın yerine yeni bir bağımsız yönetim kurulu üyesi seçilebilmesi için gerekli çalışmalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin ilgili düzenlemeler çerçevesinde başlatılmıştır.


Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza OYTAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş. tüzel kişiliğinin münhal bulunan temsilciliğiyle, İştiraklerimizden İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ile Erdemir Mühendislik, Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Ataer Holding A.Ş. tüzel kişiliklerinin münhal bulunan temsilciliklerine 15 Kasım 2013 tarihinden geçerli olmak üzere Ali Aydın PANDIR atanmıştır.




Geri Dön