19 / 04 / 2024

İşe alımda yapı inşaat sektörü dördüncü sırada!

İşe alımda yapı inşaat sektörü dördüncü sırada!

Yenibiris.com ekim ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre perakende ile birlikte hizmet, eleman ihtiyacı artan sektörler olarak öne çıktı. Mağaza satış danışmanlığı, diğer satış kadrolarını geçerek en çok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu.



İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, ekim ayını kapsayan istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre ekim ayında en çok eleman arayan sektörlerin başında hızlı büyümesini sürdüren perakendecilik-toptancılık geldi. Yaklaşık 3.5 milyon kişinin çalıştığı sektörde yeni açılan mağazalar ve genişleyen kadrolara alınacak kişilerin yanısıra, ayrılan çalışanların yerine yapılan yerleştirmeler de işe alımları sürekli kılıyor.


Ekim ayında en çok ilan veren turizm-otelcilik sektörü, yaz aylarına göre eleman ihtiyacı azalsa da ikinci sırada yer aldı. Hizmet, sağlık ve lojistik sektörlerinde ise eleman arayışının arttığı gözlendi. Hizmet sektörü 7.sıradan ekimde 3. sıraya yükseldi. Bankacılık-finans, 12. sıradan 8’e yükselerek en fazla iş ilanı veren ilk 10 sektör arasında yer aldı.


Geri Dön