18 / 04 / 2024

İshak Alaton'un serveti 350 milyon dolar!

İshak Alaton'un serveti 350 milyon dolar!

Alarko Holding'in 23 Şubat'taki piyasa değeri 462 milyon dolardı. İshak Alaton ile Leyla Alaton ve Vedat Alaton'un bu şirketteki hisselerinin toplamı yüzde 35,3. 2009'da Cengiz Holding ile ortak oldukları (yüzde 51'i Alarko'nun) Alcen Enerji Dağıtım ve Pe



Alarko Holding'in bu şirketteki iştirak oranı sembolik düzeyde. Holding'in yüzde 48 iştiraki olan Altek Alarko'nun Karakuz Hidroelektirik Santralinin yapımına bu yıl başlanacak. 76 MW kurulu güce sahip olacak santral 2013'te tamamlanacak. Çanakkale Karabiga'da 260 MW gücünde kömür santralinin inşasına da bu yıl içinde başlamayı planlıyorlar.

HIZLI OKUMA
İsveç'te ilk işi kaynakçılıktı. Alarko'yu İsveç'ten döndükten sonra 28 yaşındayken Üzeyir Garih ortaklığıyla olarak kurdu.
Holding'in Ortaköy'deki merkezi, eskiden Şifa Yurdu Hastanesi olarak hizmet veriyordu. Hastanenin sahibi Asım Onur'un çocukları Şifa Onur, irem Katoğlu ve Oğuz Onur arasında arazinin satışa çıkarılması konusunda anlaşmazlık bulunuyor.
Alarko Holding'e bağlı Norveç ortaklı Alarko Leroy, 4 bin 500 ton somon ithal ediyor ve cirosu 50 milyon lira.
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde Etiler Al-kent Sitesi'nde Alışveriş Merkezi, İstanbul Karaköy İş Merkezi, İstanbul Şişhane iş Merkezi ile Maslak'ta Şişli Büyükdere Asfaltı üzerinde 18 bin 961 metrekarelik, İstanbul'da Büyükçekmece Gölü kenarında 819 bin 272 metrekarelik arsa gibi varlıklar bulunuyor.

Forbes


Geri Dön