25 / 04 / 2024

İshak Paşa Sarayı restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi!

İshak Paşa Sarayı restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği tarihi İshak Paşa Sarayı, içine ve dışına döşenen yeni nesil güvenlik kameraları sayesinde 24 saat izleniyor...



Topkapı Sarayı'ndan sonra ikinci büyük saray olma özelliğine sahip olan İshak Paşa Sarayı'nı her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. 


İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılından beri Kültür Turizm Bakanlığı'nm da desteğiyle İshak Paşa Sarayı'nda restorasyon çalışmaları yapıldığını ifade ederek, çalışmaların bitme aşamasında olduğunu söyledi. 


Geçen yıllara oranla bu yıl sarayı ziyaret eden turist 24 saat izleniyor sayısında artış olduğunu ifade eden Bulut, şunları kaydetti: "İshak Paşa Sarayı, bilindiği gibi ilimizin en önemli tarihi yapısıdır. Ağrı'ya gelen her vatandaşımızın görmeden gitmediği muhteşem turistik bir yerdir. Sarayı ziyarete gelen hem yerli hem de yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor. Ocak ayından bugüne kadar 100 binin üzerinde ziyaretçi sarayı ziyaret etti. Yıl sonuna kadar bu sayının 150 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca sarayın hem daha güvenli olması hem de tahrip edilmemesi için restorasyon çalışmaları kapsamında sarayın birçok yerine yeni nesil harekete ve ısıya duyarlı kameralar ve alarm sistemleri kurduk. Saray, bu sistem sayesinde artık 24 saat boyunca Bakanlığımızın elemanları tarafından izlenecek."



Ankara Belde


Geri Dön