28 / 03 / 2024

İshakçılar’a kültür merkezi yapılıyor!

İshakçılar’a kültür merkezi yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında İshakçılar’a 300 kişilik kültür merkezi yapılıyor.



Derince genelinde bu dönem hizmete açılacak olan kültür merkezlerinden biri de İshakçılar’a inşa ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında İshakçılar’da yapımı devam eden kültür merkezinin amacı bölgedeki sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çok amaçlı mekanlar oluşturmak. Derince’nin 7 yeni mahallesi Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar sakinlerinin faydalanacağı İshakçılar Kültür Merkezi’nde düğün, nişan gibi cemiyetlerin yanı sıra KO-MEK sınıflarında vatandaşlara çeşitli kurs imkanları da sağlanacak.


Kocaeli Gazetesi 


Haber Mavi Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Derince’nin köy statüleri sona eren yeni mahallelerinin merkezi olan İshakçılar’a 300 kişilik kültür merkezi yapılıyor. Derince genelinde bu dönem hizmete açılacak olan kültür merkezlerinden biri de Derince’nin köy statülerinin sona ermesiyle oluşan 7 ayrı yeni mahallesinin merkezi olan İshakçılar’a inşa ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında İshakçılar’da yapımı devam eden kültür merkezinin amacı bölgedeki sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çok amaçlı mekanlar oluşturmak.

 

300 KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU YAPILACAK

Derince’nin 7 yeni mahallesi Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar sakinlerinin faydalanacağı İshakçılar Kültür Merkezi’nde düğün, nişan gibi cemiyetlerin yanı sıra KO-MEK sınıflarında vatandaşlara çeşitli kurs imkanları da sağlanacak. 610 metrekare kullanım alanına sahip olacak Kültür Merkezinin, 345 metrekarelik 300 kişi kapasiteli düğün salonu olacak. Kültür Merkezinde muhtarlık odası, KO-MEK birimleri de yer alacak. İshakçılar sakinleri bundan sonra her türlü toplantılarını kültür merkezinde yapabilecek.


Mavi Kocaeli 


Geri Dön