26 / 04 / 2024

Isıtma soğutma sistemlerinin markalı konuta katkısı nedir?

 Isıtma soğutma sistemlerinin markalı konuta katkısı nedir?

Daikin, mucidi olduğu ve VRV adını verdiği merkezi sistemlerle açık ara lider. Her 3 projeden birinde Daikin tercih ediliyor. Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, ana hedeflerinin Türkiye’de hem soğutmada hem ısıtmada liderlik olduğunu söylüyor.



TOKİ Haber Dergisi'nin haberine göre, Daikin, mucidi olduğu ve VRV adını verdiği merkezi sistemlerle açık ara lider. Her 3 projeden birinde Daikin tercih ediliyor. Daikin Türkiye CEO’su Haşan Önder, ana hedeflerinin Türkiye’de hem soğutmada hem ısıtmada liderlik olduğunu söylüyor.


Bu doğrultuda büyümeye ve yatırımlar yapmaya devam edeceklerini açıklayan Önder, Fusion20 planları doğrultusunda Türkiye’de 50 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirtiyor. Önümüzdeki günlerde Daikin’in tecrübesini önemli marka projelere taşımayı ve pek çok önemli ortaklığa imza atmayı planladıklarını ifade eden Önder, “Türkiye'yi bölgenin iklimlendirme üssü yapma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz" diyor.
Daikin , iklimlendirme sektörünün en geniş ürün gamına sahip şirketi. Şirket, mucidi olduğu ve VRV adını verdiği merkezi sistemlerle açık ara lider. Her 3 projeden birinde Daikin tercih ediliyor. Daikin Türkiye CEO'su Haşan Önder, ana hedeflerinin Türkiye’de hem soğutmada hem ısıtmada liderlik olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda büyümeye ve yatırımlar yapmaya devam edeceklerini açıklayan Önder, Fusion20 planları doğrultusunda Türkiye'de 50 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade ediyor. 

1) Öncelikle Daikin’den bahseder misiniz? Sektördeki konumu nedir?
Daikin, 1924 yılında Japonya'da kurulmuş bir şirket. Günümüzde ise 150 ülkede 60 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 90 ülkede üretim tesislerine sahip. Uzmanlık alanı iklimlendirme. Sadece bu alanda cihaz üretiyor. Toplam dünya iklimlendirme pazarının yüzde 20'sini tek başına domine ediyor. Avrupa'da lider olan marka, Amerika'da çok büyük satın almalar yaparak atağa geçti. Bunun yanı sıra Daikin, sektöründe yenilikçi ve mucit bir marka olarak da tanınıyor. Tüm dünyada iklimlendirme sektörünün gelişimine öncülük ediyor. Daikin Türkiye ise 93 yıllık köklü bir markanın gücüyle sahip olduğu değerleri kısa bir sürede birbirine entegre ederek hızlı bir şekilde büyüyor. Temmuz 2011 'de Daikin çatısı altında faaliyet göstermeye başladığımızdan bu yana yüzde 10 civarında olan sektör büyüme ortalamasının çok üzerinde performans gösterdik. Hem yurt içi hem yurt dışı faaliyetlerimizle büyümeye devam ediyoruz, ihracatımız 100 milyon doları aştı, çalışan sayımız ise 424 kişiden, 1.075 kişiye yükseldi. Bu dönemde Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmekle kalmayıp en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduk. Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasına girdik.


2) Geçtiğimiz yıl Daikin için nasıl geçti? Bu yıl nasıl geçiyor?
2015 yılında 756 milyon TL olan ciromuzu 2016 mali yılı sonunda yüzde 34 artışla 1 milyar TL'ye ulaştırmayı başardık. Bu cironun 200 milyonu ısıtma ürünlerinden oluşuyor. Bu yüzde 20Tik oranın 2020 yılında yüzde 30'a çıkacağını öngörüyoruz. Nisan 2017 itibarıyla başlayan ikinci beş yılımızda, Daikin Globalin Fusion20 hedefleri doğrultusunda, üretim tesislerimizden satış kanallarımıza kadar pek çok yeni ve inovatif çalışmayı devreye soktuk. Yüzde 20 büyüme hedefiyle başladığımız 2017'de ilk 8 ayda bu hedefi geçerek yüzde 25 büyümeyi yakaladık. 2020 yılındaki büyüme hedeflerimizi ciroda 1.644 milyon TL'ye, istihdamda 1.500 kişiye, ihracatta ise 200 milyon dolara ulaşmak olarak belirledik.

 

3) Isıtma soğutma sistemlerinin markalı konut ve ofislere katkısı nedir?
Marka konut ve ofisler günümüzde mimari özellikleri ve sundukları olanakların yanı sıra, iklimlendirme teknolojisine yaptıkları yatırımlarla da farklılaşıyor. Enerji tasarrufu ve verimlilik gibi özellikler sunan sistemler, önemli marka projelerde en fazla tercih edilen teknolojiler. Bu teknolojiler sayesinde projelerin konforunda ve elbette ödeyeceği faturalarda iyileşme sağlandığından tüketici tarafından tercih edilebilme şansı artıyor. Daikin Türkiye olarak yatırımcı ve müteahhitlerin giderek artan "Yeşil Bina Sertifikasyonu" taleplerine uzman kadromuzla danışmanlık sağlıyoruz.


Geri Dön