19 / 04 / 2024

ISK-SODEX 2016 Fuarı açıldı!

ISK-SODEX 2016 Fuarı açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık’ın açılışını yaptığı, alanında Avrasya'nın en büyük fuarı, ISK-SODEX Istanbul 2016, 4 Mayıs’ta CNR EXPO Fuar Merkezi'nde açıldı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık’ın açılışını yaptığı, alanında Avrasya'nın en büyük fuarı, ISK-SODEX Istanbul 2016, 4 Mayıs’ta CNR EXPO Fuar Merkezi'nde açıldı.  Açılışta yaptığı konuşmasında Ar-Ge çalışmalarının önemine değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık’ın yanı sıra Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Gruchow, DOSİDER Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye HVAC&R Başkanı Zeki Poyraz da konuştu. 7 Mayıs’a kadar açık olacak fuarda, 46 ülkeden 1293 firma Orta Doğu, Avrupa, Eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Kuzey Afrika'dan birçok alıcı ile bir araya gelecek. Bu yılki ISK-SODEX Istanbul fuarı aynı zamanda Sürdürülebilir İç İklimlendirme Konferansı'na da ev sahipliği yapacak.


ISK-SODEX Istanbul 2016 açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık, ISK-SODEX Fuarının hem Türkiye ekonomisi hem de küresel ticaret için çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Işık, “Türkiye her geçen gün küresel ekonomide daha da önemli bir merkez haline geliyor. Ülkemizde düzenlenen fuarlar hemen her yıl hem sayı olarak artıyor hem de fuarların içeriği daha da gelişiyor ve zenginleşiyor. İklimlendirme sektörü çok önem kazanan ve gelişen bir sektör olarak dikkat çekiyor.Özellikle enerji kaynaklarının verimli kullanılmasındaki ihtiyaç bu sektördeki Ar-Ge çalışmalarına da ayrı bir önem atfediyor." dedi.


Türkiye’de en hızlı büyüyen ve gelişen sektörlerin başında inşaat sektörünün gelmesine rağmen iklimlendirme sektöründe 24. sırada yer almamızın Türkiye’ye yakışmadığını da söyleyen Işık, 2014 yılında iklimlendirme sektöründeki net satışların 6 yılda 7 milyar Türk lirasına ulaştığını ekledi. Işık, tüm sektörlerimizde olduğu gibi iklimlendirme sektöründe de katma değerli ekonomi seviyesini arttıracak çalışmalara odaklanmamız gerektiğini, iklimlendirme sektöründeki Ar-Ge çalışmasına önem verdiklerini ve Ar-Ge Merkezi sayısını arttırmak istediklerini belirtti. Işık ayrıca, “ Artık sadece Ar-Ge değil tasarım ofisi kurmanın tam zamanı. Bu sektörde tasarımın çok büyük etkileri var.” dedi. İşbirliği içerisinde rekabet kavramının da önemine dikkat çeken Işık, firmaların birbirlerine yardımcı olarak rekabet etmeleri gerektiğini ve bu konuda da kendilerine destek vermeye hazır olduklarını iletti.


Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Ticaret Heyeti programı kapsamında, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kamerun, Etiyopya, Gürcistan, Yunanistan, İran, İtalya, İsrail, Ürdün, İspanya, Kırgızistan, Kosova, Pakistan, Romanya, Tunus, Türkmenistan ve Ukrayna'dan pek çok satın almacı, editör ve dernek temsilcisi fuarı ziyaret ediyor. Ayrıca, Hannover Messe Sodeks Fuarcılık, Belçika, Gana, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Katar ve BAE'den gelen ziyaretçi heyetlerine ev sahipliği yapacak. Bu ziyaretçi programları sayesinde satın almacılar B2B toplantıları gerçekleştirerek Türk ihracatçıları ile tanışma fırsatı buluyor. Uluslararası ziyaretçi programının yanı sıra, Ticaret Odaları ve çeşitli dernekler ile işbirliği içinde düzenlenen Anadolu Heyeti Programı kapsamında ise fuar 70 farklı heyet grubu tarafından ziyaret ediliyor.


Üç önemli konferans fuarla eş zamanlı olarak düzenleniyor

Fuar, kapsamlı konferans programı ile de sektöre önemli bir katkı sağlıyor. Bu yıl ISK-SODEX Istanbul fuarıSürdürülebilir İç İklimlendirme Konferansı'na ev sahipliği yapıyor.5 Mayıs'ta düzenlenecek konferansta, sektördeki teknik bilgileri paylaşmak ve ilgili diğer konularda fikir alışverişi yapmak üzere öncü uluslararası firmalarbir araya geliyor. Birçok panel ve seminer ileısıtma, soğutma, havalandırma ve klima teknolojisi sektöründeki güncel konulara ve trendlere ilişkin genel bir bakış açısı sunuluyor. Örneğin, Alman Isıtma Sanayi Federal Derneği(Federation of German Heating Industry e.V.) ısıtma ekipmanları sektöründe enerji verimliliğini artırmak için tasarlanan yenilikler hakkında ayrıntılı bilgi verecek. Eurovent, ISKID ve REHVA gibi endüstri birlikleri ise Avrupa standartlarına ve iç mekan hava kalitesine (IEQ) uygun olarak havalandırma ve klima sistemlerinde buharlaşmalı soğutma ve ısı geri kazanım konularında bilgi sunacak ve görüşmeler yapacak.


Buna ek olarak, 9. Pompa-Vana-Kompresör Konferansı da bu yıl ISK-SODEX Istanbul fuarında düzenleniyor. Eko Tasarım ve Eko Sistemler üzerinde duracak olan bu konferans sektördeki Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve ele alınması için bir fırsat sunuyor. ISK-SODEX Istanbul ile aynı zamanda düzenlenen POOL EXPO 2016 kapsamında ise ''Yüzme Havuzu ve Sağlık Sektöründeki Yenilikler'' de UHE-Ulusal Havuz Enstitüsü Konferansı'nda 5-6 Mayıs tarihlerinde ele alınacak.


ISK-SODEX Istanbul, Hannover Messe Sodeks Fuarcılık ve DOSIDER, ISKID, TTMD, IZODER ve ISKAV tarafından iki yılda bir düzenleniyor. Bu güçlü işbirliği 19 Nisan tarihinde imzalanan 6 yıllık bir anlaşma ile 2022 yılına kadar uzatıldı.




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İki yılda bir düzenlenen, Türkiye'deki en büyük fuarlar arasında yer alan ISK-SODEX Fuarı, 4-7 Mayıs'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluştu. Fuarda, ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma ve güneş enerjisi sistemleri ele alınırken, Emko Isıtma Sistemleri yeni nesil kombileriyle fuarda yerini aldı.



ISK-SODEX, dünyanın her bölgesinden firma ve yatırımcılarla tanışma, iş bağlantıları kurma-geliştirme fırsatı sunarken, Emko'nun Türkiye'de üretilecek olan yerli kombisi yabancı katılımcılar tarafından ilgi odağı oldu.


Yıllık üretim kapasitesi 200 bin adet olacak olan Emko hermetik ve yoğuşmalı kombi, yeni tasarımı Erp yönetmeliğine uygun yerli laboratuvarı ile 2 yıl garantili ürünlerini piyasaya sürüyor. 56 ülkeye panel radyatör, havlupan radyatör ve kazan ihracatı yapan Emko ısıtma sistemleri yeni çıkardığı ve bu fuarda lansmanını yaptığı yeni nesil kombileri ile sektörün en iddialı firmaları arasında yer alıyor.


Zonguldak merkezli olmalarına rağmen dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Emko Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, “Tamamı yerli üretim olan kombimiz yıllık 200 bin adet üretilecek. Biz yaptığımız işin her kademesinden gurur duyuyoruz" dedi.




Yeni Şafak


Geri Dön