25 / 04 / 2024

İskenderun Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj projesinin temeli atıldı!

İskenderun Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj projesinin temeli atıldı!

İskenderun Belediyesi'nin girişimi ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve yükleniciliğini bir inşaat şirketinin yapacağı "İskenderun Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi"nin temel atma töreni Çarşamba günü gerçekleştirildi.



İskenderun'da, on yıllardan beri kentin içinden geçerek ciddi sağlık sorunu oluşturan Feyezan Kanalı kirliliği tarihe karışıyor. 


İskenderun Belediyesi'nin girişimi ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve yükleniciliğini bir inşaat şirketinin yapacağı "İskenderun Feyezan Kanalı Islahı ve Peyzaj Projesi"nin temel atma töreni Çarşamba günü gerçekleştirildi. Temel atma törenine; KKTC Sanayi Bakanı Sunat Atun, Vali Ercan Topaca, Milletvekilleri Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, İskenderun Kaymakamı ile İskenderun Belediye Başkanı ve diğer yetkililer ile davetliler katıldı. 


Törende ev sahibi sıfatıyla konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Bugün, bizim için tarihi bir gün. Temelini atacağımız bu proje tamamlandığında, İskenderun'un 100 yıllık kanayan yarası olan bu kanal, sadece bir feyezan kanalı değil, aynı zamanda kentimizin bir diğer cazibe merkezi, bir yaşam alanı, ikinci bir sahil projesi olacaktır" dedi ve Kanal Projesi tamamlandığında, İskenderun'un bazı çevre sorunlarına da çözüm getireceklerini dile getirdi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu'nun, Hatay için yaptıkları projelerden bahsederek, temelini atacakları kanalın teknik detayları ve yapım aşamaları hakkında katılımcıları bilgilendirmesinden sonra kürsüye gelen KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da, Türkiye'nin Ada'ya sağladığı SU'yun yaşanan kuraklık tehlikesine karşı bölgeye hayat vereceğini söylerken, Vali Ercan Topaca da; İskenderun'un, ekonomisiyle, barındırdığı işadamlarıyla, üniversitesiyle, ülkemiz için gelecek vadeden ve ülkemiz refahına önemli katkıları olan bir ilçe olduğunu belirtti. Vali Topaca, "İlçemizde mevcut eksiklikler zaman içerisinde yapılacak çalışma ve planlamalarla giderilirken, yapılan okullar, hastaneler, kavşaklar, yollar, önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Sahil Cami Projesi gibi çalışmalar, kentimizin gelişmesine ve halkımızın yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlamaktadır. Hatay ilimizin refahı adına, tüm kurumlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve daima göstereceğiz. Bu projenin, kazasız belasız, en kısa sürede yapımının tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulmasını diler, bu eserin hayata geçirilmesinde emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim" dedi. Yapılan dualar ve kesilen kurbanlar sonrasında, protokol üyeleri, birlikte butona basarak İskenderun'un gözbebeği olacak Proje'nin ilk harcını döktüler. 


Antakya Gazetesi


Geri Dön