26 / 04 / 2024

İSKİ binaları yıkılıyor!

İSKİ binaları yıkılıyor!

Feriköy’deki İSKİ binası yıkılacak ve yerine yeşil alan gelecek. İBB Başkanı Uysal, "Bir mahallede İSKİ binası olmaması hizmette aksama oluşturmuyor. İSKİ binalarının olduğu yerlerde binaları kaldırıp yeşil yapabiliriz" dedi.



Aksaray'daki İSKİ binası, eski başkan Kadir Topbaş döneminde yıkılmıştı. Aksaray İSKİ binası yerine yeşil alan yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Feriköy’deki 20 bin metrekarelik alandaki İSKİ binalarının yıkılıp okul ve kent parkı olarak hizmet vereceğini açıkladı. Hürriyet'ten Fata Aksu'nun haberine göre, İBB Başkanı Uysal, "Boş alanları otopark yapmamız halinde üzerine sadece çalı ve çim mahiyetinde yeşillik oluşturabiliyoruz. Altı beton olduğu için uzun soluklu ağaç imkanı yok. Her ne kadar üstü yeşil olsa bile maksimum 1 – 1,5 metre toprak ilavesiyle yeşil alan oluşturabiliyoruz. O yüzden diyoruz ki, eğer bir yerde kamu binası varsa altını otopark yapalım. Kamuya, yani mahalleye hizmet etsin. Etrafında yeşil alan varsa onu betonlaştırmayalım" şeklinde konuştu. 

İSKİ binaları yıkılıyor!

İSKİ!nin artık online sisteme geçtiğini söyleyen Uysal, "Bir mahallede İSKİ binası olmaması hizmette aksama oluşturmuyor. İSKİ binalarının olduğu yerlerde binaları kaldırıp yeşil yapabiliriz" dedi. 

Uysal, Feriköy İSKİ binasının yıkımını izledi. Uysal, TOKİ’ye ait Ataköy’deki Baruthane alanını da yeşil alana dönüştüreceklerini söyledi.

İSKİ binaları yıkılıyor!


Geri Dön