24 / 04 / 2024

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 



Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi'nde özel şahıs mülkiyetindeki 56 bin 302 metrekarelik boş olan parselin imar planları geçen yıl Şubat ayında İBB Meclisi kararıyla değiştirildi.

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Büyükçekmece Baraj Gölü Havza Koruma Planı'nda turizm tesisleri için belirlenmiş olan 0.25'lik yapılaşma miktyarının aşıldığı, otele 0.50 yapılaşma hakkı verildiği vurgulandı. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

İSKİ den Çatalca daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Araziye dinlenme ve park alanı, ilköğretim okulu, özel sağlık tesis alanı, turizm tesisi alanı ve yol fonksiyonları verildi. Plan değişikliğinde otel için ayrılan kısımda emsal (inşaat hakkı) 0.50, yükseklik 6 kat olarak belirlendi.

Özel hastane için ayrılan kısmın emsal oranı 0.40, yükseklik sınırı 5 kat olarak belirlendi. “Büyükçekmece Gölü Havzası Uzun Mesafe Koruma Alanı” sınırları içerisinde kalan parsele ile ilgili plan değişikliği kararı o dönem AKP-MHP grubunun oyları, CHP-İYİ Parti grubunun muhalefetiyle geçti. Plan askıya çıkarıldığında ise İSKİ itirazda etti. İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı.

İSKİ den Çatalca daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

DÜZENLEME YAPILDI

İSKİ’nin yapmış olduğu itirazda; eski planda parselin 0.50 yapılaşma koşullarında, konut, okul, park ve yol alanında kaldığı söylenerek yapılan değişiklikle okul, özel sağlık tesisi ve emsal 0.50 yapılaşma değerinde turizm alanı şeklinde düzenleme yapıldığı kaydedildi.

2019'da Büyükçekmece Baraj Gölü Havza Koruma Planı gereği turizm bölgesinde emsal değerinin 0.25'i aşamayacağı ancak plan değişikliği ile 0.50 emsal hakkı verilerek yapılaşma sınırının aşıldığı belirtildi. Büyükçekmece Gölü Havza Koruma Planı gereği koruma bölgesi sınırlarının plana işlenmediği de vurgulandı.

Havza koruma planı hükümlerine göre; planın revize edilmesi gerektiği belirtildi. AKP-MHP grubunun çoğunluk oylarıyla  İSKİ'nin yapmış olduğu itiraz reddedildi. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti grubu ret kararına katılmadı. Büyükçekmece Gölü Baraj Havzası'nda otel inşaatının açıldı. Arazinin sahibi iş adamı Yılmaz Küçükçalık.

Çatalca'da 30.9 milyon TL'ye satılık arsa!
 


 


Geri Dön