20 / 04 / 2024

İslam Memiş açıkladı! Dolar 2 ay sonra kaç TL olacak?

İslam Memiş açıkladı! Dolar 2 ay sonra kaç TL olacak?

Genelde altın üzerine yorumlar yapan İslam Memiş, bu kez doların akıbetine ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu.



'Altın kahini' olarak bilinen İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırımına kısa bir süre kala doların gidişatına ilişkin çarpıcı analizler yaptı.

Milli Gazete'nin haberine göre deneyimli ekonomist, yıl sonu dolar beklentisini de yatırımcılarla paylaştı.

Memiş,“Dolar yıl sonuna kadar 20-21 lirayı bulabilir. Ancak ne kazandırır? Karşısında Euro ve Sterlinin daha fazla değer kaybettiğini göz önünde bulundurmak lazım. Orta ve kısa vadede ataklarını devam ettirebilir ancak uzun vadede borsa, altın ve gümüşün getirisi daha fazla olabilir.” dedi.

İslam Memiş açıkladı! Dolar 2 ay sonra kaç TL olacak?

İslam Memiş ayrıca doların 6 liralara düşüceğini söyleyenlere aldırış edilmemesi gerektiğini belirterek “Bu iddialar piyasa koşulları ile ters. Dolar düzeltme yapabilir, 20-21 lira aralığından 17-18 lira aralığına düşebilir. 10 lira olmaz” ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön