19 / 03 / 2024

İslam Memiş, altından dolardan çıktı! Yatırımını oraya çekti: 1'e 100 kazandırıyor

İslam Memiş, altından dolardan çıktı! Yatırımını oraya çekti: 1'e 100 kazandırıyor

Uzman isim İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon verisinin açıklanmasıyla ciddi toparlanmaların olduğunu belirtti. Beklentinin altında açıklanan enflasyon Amerika Merkez Bankası'nın (FED) ne kadar faiz artıracağı sorusunu getirirken, İslam Memiş doların değer kaybı yaşadığını ifade etti.



Piyasa analisti İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon oranlarının beklentinin altında çıktığını belirtti. Dolar ve Euro'nın uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirten Memiş, Sterlin/dolar paritesinde ve kripto paralarda toparlanmalar yaşandığını ifade etti.

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR
Piyasalarda dolar endeksinin 106 dolardan 104,82 seviyesine gerilediğini söyleyen Memiş, doların değer kaybettiğini ifade ederek, "Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda gücünü korumaya devam etmekte. Yurt içi piyasalarda dolar geniş bant aralığında, 17,80 TL ila 18 TL arasında dalgalanmakta. Hafif toparlanan altının ons fiyatı yeniden 1800 dolar seviyesine sarkıyor. Emtia piyasalarında negatif seyri mevcut. Karışık bir seyir var. Piyasaların beklentisi karşılanmıyor" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön