25 / 04 / 2024

İslam Memiş, gram altında ters köşe yaptı! Kritik çağrı!

İslam Memiş, gram altında ters köşe yaptı! Kritik çağrı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve doların geleceğine dair yeni açıklamalarda bulundu. Memiş, özellikle gram altında 'baskılanmaya karşı yol haritası' diyerek bir çağrı yaptı.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın, dolar, gram gümüş için kritik yeni açıklamalar yaptı, Memiş öngörülerini açıkladı.

Videosunda yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş; gram altın, dolar, borsa, euro ve kritik verileri şu şekilde değerlendirdi:

Rakamsal değerlere bakalım, sonra genel toparlama yapalım. Borsa 3553 puan, yüzde 1'lik primle günü tamamladı. Borsa tarafındaki pozitif görünüm devam ederken benim beklentim daha aşağıda. Dolar TL kuru 18.56 ekranlarda, serbest piyasalarda 18.63-68 civarında. Bu taraftaki görünüm pozitif. ABD'de bu hafta piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Yüzde 8.2 açıklandı, beklenti 8 idi, beklenti üzerinde geldi. Yani bu kadar faiz artırımına rağmen geçici değil kalıcı enflasyon varmış, rakamlar bunu gösteriyor. Agresif şekilde faiz artıran Fed 75 puanlık artırımları yaptı ama rakamlar ortada, düşüremiyorlar. Kasımda 75 baz puan daha yapılacak. Fiyatlama gerçekleşti. Çünkü dolar endeksi veriden sonra 113.83'e kadar yükseldi. Sonra geri çekildi. Çünkü, ABD'nin sorunu sadece enflasyon değil, kredilerle ilgili artış var, borsalarda balon var. Geçici enflasyon kalıcıya dönüştü, resesyon riski arttı. Ciddi anlamda canları yanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön