19 / 04 / 2024

İslamabad Belediye Başkanı, en çok kentsel dönüşümden etkilendi!

İslamabad Belediye Başkanı, en çok kentsel dönüşümden etkilendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşliğinin kıyamete kadar devam edeceğini" söyledi... İslamabad Belediye Başkanı Elahi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçeki ziyaret etti  



Pakistanın başkenti İslamabad Belediye Başkanı İmtiyaz İnayet Elahi,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeki makamında ziyaret etti.
        
Gökçek, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiyenin Pakistana, Pakistanın da Türkiyeye olan muhabbetinin belli olduğunu" belirterek, kimin sıkıntısı varsa birinin diğerinin yardımına koşmayı borç bildiğini ifade etti.
 
"Bu kardeşlik kıyamete kadar devam edecek" diyen Gökçek, Başkan Elahi ve beraberindeki heyetin Türkiyeden güzel duygularla ayrılacaklarını ümit ettiğini dile getirdi.
        
Başkan Elahi de daha önce Türkiyeye geldiğini ancak Ankaraya ilk kez geldiğini belirterek, kardeş şehir Ankaranın belediye başkanını ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İki yıl önce belediye başkanlığı görevine başladığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçekin başarılı faaliyetlerini duyduğunu, Başkente gelip bu çalışmaları yerinde görmek istediğini anlatan
Elahi, şöyle konuştu:
        
"Dün geldiğim Ankarada, beni en çok etkileyen proje, gecekonduların hızla yıkılarak yerine konutların yapılması oldu. Aile Yaşam Merkezini ziyaret ettik, orada yaşlı, çocuk, kadınların bir arada güzel vakit geçirdiklerini gördüm, çok başarılı bir proje. Eşim özellikle bu projeden çok etkilendi. İslamabada dönünce böyle bir Aile Yaşam Merkezini hayata geçirmek için şimdiden
kolları sıvadı. Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yenilenen Hacı Bayram Veli Camisini ziyaret ettik ve çevresini gezdik. Tarihi değerleri korunan caminin çevresi çok güzel olmuş."
        
Konuşmaların ardından Gökçek, Başkan Elahiye vazo, eşine fincan takımı, Başkan Elahi de Gökçeke el yapımı iki tepsi hediye etti.
        
Ziyaretin ardından Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezine giden Gökçek ve Elahi, daha sonra Dikmen Vadisini gezerek, incelemelerde bulundular.
AA


Geri Dön