25 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Afetlere karşı dirençli şehir inşa ediyoruz!

İsmail Hakkı Edebali: Afetlere karşı dirençli şehir inşa ediyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, afetlere karşı direr bir şehir inşa ettiklerini söyleyerek, "Her türlü olaya hazırlıklıyız" dedi.



YILDIRIM Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtaracak kentsel ve sosyal dönüşüm projelerini hızla hayata geçirirken, Yıldırım’ın ‘Afet Yönetim Planı’m hazırlayarak olası afet durumlarına karşı hazırlıklı konuma geldi.


17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 18. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, aradan geçen zamana rağmen yaşananların dün gibi hafızalardaki yerini koruduğunu söyledi. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasının tüm Türkiye’nin ortak dileği olduğunu da belirten Başkan Edebali, “Bu acılan bir daha yaşamamak adına ilçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyor,kentsel dönüşümü bir zoru: olarak değerlendiriyoruz.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Kentsel dönüşüm hamlen temel önceliklerinden birisi, projemizi beton tabutlardan kürü güvenli konutlar inşa etmek, ye’ye örnek olacak Mevlana Kentsel Dönüşüm Projemize mini sağlamlaştırmak adına inşa etmeden önce jet grout miyle 14 metre derine inerek ne su ve çimento karışımı en ediyoruz. Bu kapsamda, 451 metre jet grout kolonu imal e Zeminin direnç gücü arttırdı: gibi olası bir orta veya yüksek şiddetli deprem anında zeminde dana gelecek sıvılaşmayı mit etmiş olacağız” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön