18 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaat dönemi sona erdi!

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaat dönemi sona erdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iftar daveti verdiği Bursa Kalfalar Derneği üyelerine kaçak inşaat döneminin sona erdiğini artık Yıldırım'ın kentsel dönüşümle hedeflerine ulaşacağını bildirdi...



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iftar daveti verdiği Bursa Kalfalar Derneği üyelerine kaçak inşaat döneminin sona erdiğini artık Yıldırım'ın kentsel dönüşümle hedeflerine ulaşacağını bildirdi. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programında konuşan Başkan Edebali, ilçeyi baştan sona dolaştığını ve Yıldınmlılann isteklerine bakıldığında bile kentsel dönüşümün şart olduğunu belirtti. Geleceği planlarken gençleri düşündüklerini hatırlatan Başkan Edebali, "Artık pansuman tedbirlerle sıradan işlerle günlük icraatlar yerine kalıcı çocuklarımızın bizlere dua edecekleri bir anlayışı ortaya koyalım istiyoruz" açıklamasında bulundu. Doğru planlamanın ve adımların Yıldınmlılar tarafından onay göreceğinin altını çizen Edebali, oluşacak değerin de maliyeti karşılayacağını kaydetti. 


KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK 



Kentsel dönüşümün insan odaklı olacağını ve ilçe sakinlerinin asla mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Edebali, "İlçemizi yeniden planlayıp geleceğe hazırlayacaksak o zaman kaçak inşaata birlikte engel olacağız. Biz, Yıldırım Belediyesi olarak karar aldık. Asla kaçak yapıya göz yummayacağız. 


Sizin de bundan sonra gelen taleplerin ruhsatlı ve onaylı mı diye kontrol ederek yapmanızı istiyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu. Kalfalar Derneği Başkanı Hikmet Keskin ise yaptığı konuşmada Yıldırım'da artık hedeflerin büyüdüğünü belirtirken "Kentsel dönüşüm konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Gereken resmi belgelere sahip olmayan hiçbir talebi karşılamayacağız" ifadelerini kullandı. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön