25 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Vatandaşın isteğiyle kentsel dönüşüm yapılacak!

 İsmail Hakkı Edebali: Vatandaşın isteğiyle kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali Yıldırım İlçesi spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcularıyla buluştu. Gecenin sürprizi ise eski Milletvekili ve Dünya Güreş Şampiyonu Hamza Yerlikaya'ydı...



AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali Yıldırım İlçesi spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcularıyla buluştu. Gecenin sürprizi ise eski Milletvekili ve Dünya Güreş Şampiyonu Hamza Yerlikaya'ydı. 

Toplantının başında konuşan ve Yıldırım'ın geleceğine yönelik yatırımların içerisinde en anlamlı Yıldırım'daki spor kulübü yöneticileri ve sporcularının toplantıya ilgi göstermesinden son derece memnun olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali, milletin teveccüh göstermesi ve göreve gelmeleri durumunda, Yıldırım'da sağlıklı yaşam anlayışını, vatandaşın rızasıyla uygulayacakları kentsel dönüşüm hamlesiyle hayata geçireceklerini duyurdu. Edebali, "Geleneğimizi ve kültürümüzü mekânlarımıza yansıtacak bir dönüşüm düşünüyoruz. Ancak bu fiziki değişim yeterli değil. 

Birde sosyal dönüşüm olmalı. 


Yani bu önemli konunu insani boyutu var.Kentsel dönüşümü yaparken gençlerimizin sosyal ve zihinsel dönüşümünü de gözönünde bulundurmamız gerekiyor. Sosyal dönüşüm ise sosyal ve sportif faaliyetler ile bunların uygulanacağı alanların çoğaltılmasıyla mümkün. Spor yapmayan bir toplumun başarısından ve o toplumun gençliğinin milli manevi değerlere bağlılığından söz etmek çok zor" şeklinde konuştu. 


Yeni kuşak gençliğin ne yazık ki başka alanlardan beslendiğine dikkat çeken ve çocuğunun sanal alemdenve bilgisayar oyunlarından başını kaldıramadığına vurgu yapan Edebali, şöyle devam etti: "Aslında bu durum gençliğimizi ihmal ettiğimizin kanıtı. Esas kahramanın gençlerimiz olması gereken ama imkân sunamadığımız için sanal ortamdaki kahramanlardan konuşuyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Allah kısmet ederse, Yıldırımlılar da bize teveccüh gösterirlerse; önceliğimiz gençler ve gençlere milli ve manevi değerleri yaşatacak, ruh ve beden sağlıklarını olumlu etkileyecek sportif alanları kurmak olacak." 


Bursa Meydan 


Geri Dön