20 / 04 / 2024

İsmail Kaşdemir: Gökçeada'ya 21 Milyon TL ödenek çıkartıldı!

İsmail Kaşdemir: Gökçeada'ya 21 Milyon TL ödenek çıkartıldı!

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Gökçeada'daki okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve iki yeni okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 21 milyon TL ödenek çıkartıldığını açıkladı.




AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gökçeada ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından olan, okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımızdan 21 Milyon TL ödenek çıkartıldı. 


Okullarımızın depreme dayanıklı olmaması sebebiyle eğitim öğretime kapatılması ile ilçemizin eğitim hayatında sıkıntıların yaşanması sonucu, bu sıkıntıların bir an evvel çözülmesi için çalışmalarımızı başlattık. İlçemize bir Anadolu Öğretmen Lisesi ve bir Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere 2 yeni okul kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. 

Anadolu Öğretmen Lisemiz, 24 dersliğe sahip olacak. Aynı zamanda bünyesinde 200 öğrencilik pansiyon binası ve okulumuz için bir de spor salonu yapılacak. Endüstri Meslek Lisemiz ise 16 derslik ve 1 Atölyeden oluşacaktır. 

Gökçeada da eğitim hayatına önemli katkıları olacağını düşündüğümüz, bu yeni yatırımların 2016 yılında bitirilerek öğrenci almaya başlaması planlanmaktadır. Yeni okullarımızın ada halkımıza ve tüm Çanakkaleli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım." 



Çanakkale Gündem





Geri Dön