17 / 04 / 2024

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi ek binasının temeli atıldı!

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi ek binasının temeli atıldı!

Denizli’ de orta ve ağır düzey zihinsel engelliler ve otistik bireylerin eğitim aldığı İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'ne yapılacak ek hizmet binasının temeli törenle atıldı...




Denizli’de orta ve ağır düzey zihinsel engelliler ve otistik bireylerin eğitim aldığı İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'ne yapılacak ek hizmet binasının temeli törenle atıldı. Törene Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görür, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, İl Müftüsü Veysel Çakı ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç katıldı.


Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar, törende yaptığı konuşmada Denizli’de özel eğitimin devlet ve hayırseverlerin sayesinde büyük bir gelişim gösterdiğini söyledi. Müdür Vekili Erdoğan ise ek binanın, her yönüyle engellilerin en iyi şekilde eğitim alması için tasarlandığını ifade etti. Erdoğan, “Eğitim, her alanda her birey için vazgeçilmez bir unsurdur. Engelli bireylerimiz bizim için çok önemlidir. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve onların eğitimleri de bizim için büyük önem arz etmektedir. Okulumuzun ek binasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Yardımcısı Aslanargun ise Türkiye’de yapılan araştırmalara göre toplumun yüzde 13’ünün engelli olduğunu hatırlattı. Aslanargun, “Artık engelli bireylere eğitim verdiğimiz binalarımız, fiziki açıdan yetersiz kalmakta. Burada temelini atacağımız ek binamızın, bu alanda bir başlangıç olacağına inanıyorum.” diye konuştu.


Ardından 750 bin liraya mal olacak ve tamamı dernek tarafından karşılanacak olan ek binanın temeli, hayırseverler ve protokol üyeleri tarafından atıldı.


 

Bugün


Geri Dön