29 / 03 / 2024

Sakarya Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası'nın temeli atıldı!

Sakarya Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası'nın temeli atıldı!

Sakarya Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası'nın temeli atıldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu temel atma töreninde bazı açıklamalar yaptı.



 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent'te hayata geçirilecek olan Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projesi’nin temel atma töreni yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, temel atma töreninde Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, UCI Eksperi Thomas Alier, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile bölgede yaşayan vatandaşlar bulundu.

170 dönüm arazi


Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu konuyla ilgili olarak, “Bugün hem bizim için hem de bölgede yaşan hemşerilerimiz için çok özel bir gün. 170 dönüm üzerine inşa edeceğimiz Ayçiçeği Vadisi hemşerilerimizin yeni buluşma noktası haline gelecek. Bisiklet Adası projemiz 2020 yılında ilimizde gerçekleştirilecek Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Projemiz içerisinde bisiklet dünyası, satış ofisleri, VIP Salon, velodrom ve dağ bisikleti parkurları yer alacak. Ayrıca 4,5 km’lik parkurun yanı sıra bin kişilik seyirci tribünü, 2 adet seyirci terası, gölet ve yanında bulunan kafeteryası ile şehrimize gelen misafirlere muhteşem bir ev sahipliği imkanı sunacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Yenikent Sakarya’nın geleceğidir


Başkan Zeki Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projemizin temel atma töreninde bir araya gelmenin heyecanı içerisindeyiz. Şehrimiz, her geçen gün, büyüyor ve gelişiyor. Büyükşehir olarak bizler de, Sakarya’yı daha yaşanabilir hale getirmek için, gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Sakarya, geleceğin şehridir, Yenikent de, Sakarya’nın geleceğidir. Çok şükür, Yenikent bölgemiz her geçen gün gelişiyor, daha yaşanabilir hale geliyor. Yenikent’te birçok projeyi hayata geçirdik. Çeşitli sosyal donatı alanları kazandırdık. Atıl durumda olan binaları işlevsel hale getirdik. Yenikent, üniversite semti olma yolunda hızla ilerliyor. Bugün Sakarya’ya ve Yenikent’e değer ve canlılık katacak bir yatırımı daha hayata geçiriyoruz. Dünyada ve Türkiye’de birçok şehir, doğal güzelliklerden taviz vererek gelişmek zorunda kalıyor. Biz ise doğal güzelliklerimizi koruyarak, şehrimizi dönüştürmeye çalışıyoruz. Sakarya, yeşillikler şehridir ve yeşillikler içinde bir şehir olarak gelişecektir. Büyükşehir olarak, ne yaptığımızın bilincindeyiz. Başka şehirlere benzemeyeceğiz, onları örnek almayacağız, onlar gibi uydu şehirlere dönüşmeyeceğiz. Tam tersine Sakarya, mimarisiyle, yaşanabilir alanlarıyla, doğal güzellikleriyle örnek alınacak şehir olacak. Şehirciliğimizin temelinde insana, tabiata ve tüm canlılara saygı yer alıyor. Çocuklarımızı, doğadan, gökyüzünden mahrum etmeyeceğiz. Yeşili ve mavisiyle; doğaya uyumlu yatay mimarisiyle; güçlü sosyal dokusuyla; kültürel zenginliğiyle Sakarya, her geçen gün daha da yaşanabilir hale gelecek. Bu anlayışın bir sonucu olarak, bugün temelini atacağımız projemizin yanı sıra, şehrimize çok değerli projeler kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.”

Yenikent daha da gelişecek


Milletvekili Üstün ise konuyla ilgili olarak, “Allah’a hamdolsun ki Mehmetçiğimiz Afrin’de destan yazarken; ülkemizde de başka destanlar yazılıyor. Türkiye tam olması gereken gibi hizmetlerine devam ediyor. Yenikent önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek.  3. Boğaz Köprüsü’nün yolu buradan geçecek. 1000 yataklı hastane için 400 dönüm alan ayrıldı. Yeniket’te mükemmel bir adliye projesi çiziliyor. Bir taraftan ülkemiz bir taraftan belediyelerimiz çalışmalarına devam ediyor. Çok büyük bir proje daha hayata geçiriliyor. 2020’de uluslararası bir organizasyona imza atacağız. Hükümetimiz, milletvekillerimiz, valiliğimiz, STK’larımız, muhtarlarımız ile Sakarya için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.


 


Geri Dön