25 / 04 / 2024

İsmet Erdem, Tokat Reşadiye'de Anadolu Lisesi yaptırıyor

İsmet Erdem, Tokat Reşadiye'de Anadolu Lisesi yaptırıyor

İstanbul'da yaşayan hayırsever iş adamı İsmet Erdem, memleketi Tokat'ın Reşadiye ilçesine 18 derslikli Anadolu Lisesi yaptırıyor



Hayırsever iş adamı İsmet Erdem'in (78) memleketi Reşadiye'ye yaptıracağı ve yapımına bir süre önce başlanan 18 derslikli Anadolu Lisesi için Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın makamında protokol imzalandı.

Vali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bugün Tokat'ta güzel bir hizmete tanıklık edeceklerini söyledi. Reşadiyeli hayırsever iş adamı İsmet Erdem'in memleketine 18 derslikli lise yaptıracağını belirten Yılmaz, "Hayırsever iş adamımız, imkansızlıklar nedeniyle Türkiye'nin değişik yerlerinde ilkokulu tamamlamış, eğitimini tamamladıktan sonra önce kamuda, sonra özel sektörde çalışmış, daha sonra Reşadiye'de 100 öğrencilik orta öğretim yurdu yaptırmıştır" dedi.

Erdem'in liseyi kendi arsasına yaptıracağını ifade eden Yılmaz, "Eğitim sıkıntısını yüreğinde yaşamış. Gelecek nesillere kendi çektiği sıkıntıları yaşatmamak için çok örnek bir davranış. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

14 YAŞINA KADAR OKUL YÜZÜ GÖRMEDİ
Hayırsever iş adamı İsmet Erdem ise 14 yaşına kadar okul yüzü görmediğini belirterek, "14 yaşında ilkokula başladım. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesini bitirerek makine mühendisi oldum. Daha sonra ticarete atıldım.

Buradan kazandığımızı hayır işlerinde harcıyoruz. Okulumuzun inşaatı devam ediyor. Protokol yapmamıştık. Onu da bugün yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz ve hayırsever iş adamı Erdem, Sebahat ve İsmet Erdem Anadolu Lisesinin yapım protokolünü imzaladı.

Protokol imza töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Müdür Yardımcısı Ahmet Aymak da hazır bulundu.

AA


Geri Dön