19 / 04 / 2024

İsmetpaşa Caddesi yenileme çalışmaları tamamlandı!

İsmetpaşa Caddesi yenileme çalışmaları tamamlandı!

Uşak İsmetpaşa Caddesi 4 ay devam eden yenileme çalışmalarının ardından yeni haliyle hizmete açıldı. İstanbul'daki İstiklal Caddesi niteliğinde olan ve 5 bölgeyi kapsayan projenin toplam uzunluğu bin 200 metre...




Uşak'ın en hareketli yerlerinden olan İsmetpaşa Caddesi 4 ay devam eden yenileme çalışmalarının ardından yeni haliyle hizmete açıldı. Projesi yarışma ile belirlenen İsmetpaşa Caddesi'ndeki açılış töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "İsmetpaşa Caddesi kentimizin eski merkezini oluşturuyor. Aynı zamanda esnafın temel kısmı da bu caddede. Gelişen ve değişen şehirde caddemizin atıl kalmamasını istedik. Bir evin salonu gibi yenileme gereği hissettik. Caddedeki esnafımız gelişen alışveriş mantığında rekabet edemez konuma gelmişti. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde öğretim görevlisi Doç. Dr. Nevzat Oğuz'un mimarı projesini uygulayarak caddeyi daha işlevsel hale getirdik. Caddemiz, İstanbul'daki İstiklal Caddesi niteliğinde bir yer haline gelmiştir. Avrupai şartlarda bir cadde elde ettik" dedi.


Çok amaçlı hale geldi

İsmetpaşa Caddesinin mimari projesini çizen Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Nevzat Oğuz da İsmetpaşa Caddesi'nin eğlence, gezinme ve dinlenme gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarladıklarını ifade ederek, "İsmetpaşa Caddesi, kentin ana omurgasını oluşturuyor. 5 bölgeyi kapsayan projenin toplam uzunluğu bin 200 metre. Biz bu caddeyi sadece bir yerden bir yere gitmek için değil, eğlenmek, dinlenmek, gezinmek amacı ile kullanılan bir yer haline getirmek için çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Uşak'a hayırlı olsun" dedi.

Cadde, konuşmaların ardından pandomim sanatçıları, canlı heykel ve maskotların gösterileri arasında hizmete açıldı.


Yeni Asır


Geri Dön