16 / 04 / 2024

İspanya turist sayısında rekor kırdı!

İspanya turist sayısında rekor kırdı!

İspanya, geçen yaz turist sayısında rekor kırdı Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya geçen yaz 31 milyon turist geldi.



İspanya, geçen yaz turist sayısında rekor kırdı Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin (71 milyon) ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya (60,66 milyon), geçen yaz 31 milyon turist geldi. 


İspanya Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanı Jose Manuel Soria. düzenlediği basın toplantısında. turizmde rekorların kırıldığı bir yıl geçirdiklerini söyledi. 2014'te Ocak-Eylül'de 52,4 milyon turistin ispanya'yı ziyaret ettiğini kaydeden Soria, 1 yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 7,4'lük artış olduğunun altını çizdi. 2014'ün ilk 9 ayında ispanya'ya gelen turistlerin çoğunluğunun ingiliz, Fransız ve Alman olduğunu kaydeden Soria, turist sayısındaki en büyük artışın Katalonya (yüzde 25,7) ve Kanarya Adaları (yüzde 11.4) bölgelerinde görüldüğünü ifade etti.ispanya'da sınırlardaki turist hareketini izleyen Frontur'un raporuna göre konuşan Bakan Soria, yaz döneminde İspanya'ya gelen 31 milyon turistin ise bu zamana kadarki en büyük rakam olduğunu vurguladı. Eylül ayında tespit edilen 7 milyon turist sayısının da bu ay için rekor olduğu belirtildi.2013 yılında ispanya'nın 60 milyon 66 bin turist ağırladığını hatırlatan Bakan Soria, 2014 yılı sonundaki turist sayısı tahminlerinin 62 milyonu geçeceğini söyledi.İspanya'ya gelen turistlerde en büyük düşüşün yüzde 7.6 ile Ruslarda (1,26 milyon) olması dikkati çekti. 


Hürses 


Geri Dön