29 / 03 / 2024

Isparta Ekonomi Kampusu ihalesi sonuçlandı!

Isparta Ekonomi Kampusu ihalesi sonuçlandı!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın prestij projelerinden biri olan, içinde pek çok önemli kurumun ve irtibat bürolarının yer alacağı Ekonomi Kampusu ile ilgili ihale tamamlandı.



Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın prestij projelerinden biri olan ve içinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Ticaret Borsası, KOSGEB, İşkur, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Kredi Garanti Fonu gibi kurumlar ile irtibat bürolarının yer alacağı Ekonomi Kampusu ile ilgili ihale sürecinde tamamlandı. 


Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında geçtiğimiz günlerde toplanan Ekonomi Kampusu İhale Komisyonu üyeleri, 18 Ocak tarihinde ihaleye katılan ARC inşaat, Metro Mühendislik inşaat ve Keleşoğlu inşaat Firmalarının yetkililerinin de katılımı ile teklifleri 25 Ocak Pazartesi günü açtı. Açılan teklifler, açık eksiltme usulü ile devam etti. 


ARC inşaatın katılmadığı açık eksiltme Metro Mühendislik İnşaat Şirketi ve Keleşoğlu inşaat firması arasında yapıldı, ihaleyi açık eskitmede 19 milyon 765 bin TL'lik en düşük teklifle Metro Mühendislik İnşaat Firması kazandı. İhaleye ARC İnşaat 28 Milyon 537 Bin TL teklif verirken, Keleşoğlu da açık eskitmede 20 Milyon 178 bin TL'de kaldı. 


İhale sonrasında kısa bir açıklama yapan ITSO Başkanı Başdeğirmen, "Projemizin ana ihalesini tamamlandık. Metro Mühendislik inşaat Firmasının kazandığı ihalemize katılan ARC inşaat ve Keleşoğlu İnşaat Firmamıza teşekkür ediyorum. Ispartamızın adına, orada bulunacak olan tüm birimler ve müteahhit firmamız için inşallah hayırlı bir sonuç olmuştur. Ekonomi Kampusu projemizi hayata geçirmek için çok uğraştık çaba harcadık. Binamız içerisinde yaptığımız çalışmalarla Isparta ekonomisini güçlendirerek ilimizi geleceğe taşımak istiyoruz. Burada iyi işler güzel işler yapabilmenin yanı sıra, üyelerimize ve Ispartalı hemşehrilerimize hizmet verecek birimlerin olmasını istedik, ihalemizin ardından 15 Şubat 2016 tarihinde temelini atacağımız bu binamız Ispartalı esnafımıza, sanayicimize yakışır düzeyde olacak. Ispartamıza hayırlı olsun" dedi. 


İlke Gazetesi


Geri Dön