20 / 04 / 2024

Isparta'da kentsel dönüşüm için start verildi!

Isparta'da kentsel dönüşüm için start verildi!

Isparta Belediyesi'nce daha önceden de ön görüşmeleri yapılan Kentsel Dönüşüm şehir genelinde başlatılıyor. İlk olarak Gülistan Mahallesi'nin tamamında başlatılması öngörülen Kentsel Dönüşüm, daha sonra diğer mahallelere de yayılacak.



Isparta'nın ve Türkiye'nin zaruri ihtiyacı haline gelen ve Isparta Belediyesi'nce daha önceden de ön görüşmeleri yapılan Kentsel Dönüşüm şehir genelinde başlatılıyor. İlk olarak Gülistan Mahallesi'nin tamamında başlatılması öngörülen Kentsel Dönüşüm, daha sonra diğer mahallelere de yayılacak.
Öncelikle riskli alanların kentsel dönüşüme tabi tutulması planlanırken, kat oranı düşük olan Davraz Mahallesi gibi noktalarda ise kentsel dönüşüm istenip istenmeyeceği yapılacak olan anketlerle belirlenecek. Bu kapsamda 2 günden buyana yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğü ve toplantıların yapıldığı belediyede açıklama MHP'li Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'dan geldi. 'Bilinçli bir karar alınmasını sağladık'diyen Belediye Başkanı Günaydın, böyle önemli konuların çeşitli çevrelerce istismar edilmemesini isteyerek, "Kentsel Dönüşümün anası da, babası da İsparta Belediyesi'dir. Mahalle aralarında dolaşanlar değil" diyerek kentsel dönüşümü dürüst ve adaletli bir şekilde hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştireceklerini duyurdu.

GÜNAYDIN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

İmar Müdürlüğü personeli, başkan yardımcılan, meclis üyeleri başta olmak üzere 2 günden bu yana Kentsel Dönüşüm ile ilgili yoğun mesai harcayan komisyonun karara vardığı gelişmeleri, İsparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın kamuoyuyla paylaştı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentsel dönüşümün İsparta'nın olduğu kadar Türkiye'nin de bir zaruri ihtiyacı olduğundan bahsederek, Isparta'daki kentsel dönüşümü 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde başlattıklarını söyledi. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı, sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Günaydın, bugün bilinçli bir karar alınmasını sağladıklarını belirtti.

Belediyenin sanki kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmadığını, eksikliklerinin bulunduğu yönünde bazı çevrelerin mahallelerde dolaşarak bunu konuştuğunu dile getiren Günaydın, kentsel dönüşümün ilk örnekle Gülistan Mahallesi'nden başlatılacağını ve diğer mahalleler de uygulanacağını söyledi.
Mahallelerdeki uygulamaların ise halkın da isteğinin önemli olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, bunun için kentsel dönüşüme tabi tutulacak yerlerde anket çalışmalan yapılacağını aktardı.

GÜNAYDIN: HALKIM NE İSTİYORSA BEN ONU YAPARIM' DEMİŞTİM

Kentsel dönüşümün istismar konusu yapılmamasını isteyen Günaydın, "Söylentiler karşısında halkımızın bizzat şahsımdan da bilgi almasını istiyorum. Kentsel dönüşüm zaruri olan mahallelerimizden başlayacak. Risk alanı düşük bölgelerde ise anket çalışması yaparak halkımıza soracağız. Ben seçimlerden önce de belirtmiştim, 'halkım ne istiyorsa ben onu yapanm'demiştim. Bu şekilde bugüne kadar geldik ve bundan sonrada böyle devam edecek. Kimse bu konuda yanlış anlaşılmalara yer vermesin. Kentsel dönüşümü iyi, güzel dürüst ve adaletli bir şekilde yapmak istiyoruz.

Kimsenin hakkını kimseye geçirmeden, bu işi adaletle yapmaya çalışacağız. Adaletsiz bir işte bu belediyeden çıkmaz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ortadoğu

Geri Dön