28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm ısparta

kentsel dönüşüm ısparta

Isparta Uluborlu Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mimarı Muhammed Uyar, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uyar, ''Dönüşümlerin temel amacı bölgenin yaşam kalitesini artırmaktır'' dedi.

Isparta'da kentsel dönüşüm için start verildi!

Isparta Belediyesi'nce daha önceden de ön görüşmeleri yapılan Kentsel Dönüşüm şehir genelinde başlatılıyor. İlk olarak Gülistan Mahallesi'nin tamamında başlatılması öngörülen Kentsel Dönüşüm, daha sonra diğer mahallelere de yayılacak.

Isparta'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

2013 yılında yasalaştıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında uygu lanan kentsel dönüşüm, her geçen yıl hız kazanmaya başladı.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu İlçe merkezindeki çarşının Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi'nin Kentsel Dönüşüm Projesine Uluborlu halkı da destek verdi. Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcılara çarşı merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

İzzeddin Dikmen: Isparta'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Isparta’da yaşanan konut sorununun çözümünün kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasından geçtiğini söyleyen İzzeddin Dikmen belediyenin elini taşın altına koymadığı yönündeki eleştirilere ise katılmadığını söyledi.

Isparta Uluborlu'da örnek kentsel dönüşüm yapılacak!

Isparta Uluborlu Belediyesi hazırladığı çarşı merkezi kentsel dönüşüm projesi ile kentsel dönüşümü tam manası ile uygulamaya hazırlanıyor.Uluborlu'da 200'den fazla işyeri ve konutu kapsayacak dönüşümle, modern bir kent merkezi oluşturulacak.

Isparta Gülistan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Emre Mahallesi'nde 30 dairelik Park Manzara Evleri inşaatını tamamlayan Gündüz İnşaat, kentsel dönüşüm yaşayan Gülistan'da 40 yıl önce yapılan Maliyeciler Sitesi'ni yıkıp, yerine daha modern ve dayanıklı evler yapacak.

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm hatalarını anlattı!

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli!

Isparta'da ki evlerin eski olduğuna dikkat çeken firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Evleri yıkarken hayretler içerisinde kaldık, Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli" dedi.

Isparta Davraz'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak!

Belediye, en büyük kentsel dönüşüm projesini Davraz'da başlatmak için anket yapmış ve ankette yüzde 65 'evet' çıkmıştı. Sonuçtan memnun olmayan Başkan Günaydın, Davraz sakinlerinin karşısına bu kez somut projeyle çıkacaklarını bildirdi.

Kentsel dönüşüm Isparta'da başarılı!

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Nüfusa göre yapılan oranla İsparta'nın bu konuda Türkiye'nin en hızlı ve en sağlıklı illerinden birisi olduğunu ifade etti.

Isparta'da kentsel dönüşüm hızlı ilerliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin ziyaretinde kentsel dönüşüm konusunda basının verdiği desteğe teşekkür etti. İlker Yavuz, şu ana kadar merkez ilçeden 245 yapının yıkıldığını belirtti.

Isparta Belediyesi kentsel dönüşüm bombasını patlattı!

Kentsel dönüşümü sadece bina değişimi olarak değil alan bazında düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mahalleleri içinde gölet bulunan yeni yaşam merkezlerine dönüştüreceklerini söyledi.

Isparta'da kentsel dönüşüm!

ISPARTA'da, kentsel dönüşüm kapsamında 'riskli yapı' ilan edilen 76 daire ve 8 blokun yıkımına başlandı. İsparta'nın Gülistan Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm hızlandı. Sağlık Evleri ile 2 bloklu Bayındırlık Evleri, yenilenme sürecine girdi.

kentsel dönüşüm ısparta Haberi

kentsel dönüşüm ısparta

Isparta Uluborlu Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mimarı olan Muhammed Uyar, kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım projelerinden bahsetti. Önemli projelere imza attıklarını söyleyen Uyar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"2011 yılında Isparta'da kurulmuş bir ofisis. 6 yıl olmasına rağmen güçlü bir ekibimiz var. Ekibimizin başında Prof. Dr. Ziya Gencel hocamız var. Kentsel tasarımda ve kentsel dönüşümde en iyi teknik insanlardan birisi. Isparta'da olması, bize destek vermesi çok önemli. Çevre illerimizde ve ilçelerimizde kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım projelerimiz devam ediyor. Keçiborlu'da TOKİ projemiz var. Antalya'da kale içinde bir projemiz var. Erzincan'da yayalaştırma projemiz var. Onunla birlikte büyük bir tema park yapıyoruz. Barla üzerinde çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Ünverdi bey, Uluborlu kent merkezinin dönüşümü ile ilgili bir hayali olduğunu belirterek bizimle temasa geçti....