23 / 04 / 2024

Isparta Belediyesi kentsel dönüşüm bombasını patlattı!

Isparta Belediyesi kentsel dönüşüm bombasını patlattı!

Kentsel dönüşümü sadece bina değişimi olarak değil alan bazında düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mahalleleri içinde gölet bulunan yeni yaşam merkezlerine dönüştüreceklerini söyledi.



Kentsel dönüşümü sadece bina değişimi olarak değil alan bazında düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mahalleleri içinde gölet bulunan yeni yaşam merkezlerine dönüştüreceklerini söyledi.


Isparta’nın yerel televizyonu Kanal32'de yayınlanan gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros'un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü Programı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı konuk etti. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere yeni dönem projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Günaydın, programa ekibiyle birlikte katıldı.


Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, İmar Müdürü Ahmet Kaya, Proje ve Etüt Müdürü Bülent Arlıoğlu ile birlikte kentsel dönüşüm sürecini anlatan Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi'nin bu konuda ne kadar ciddi bir çalışma yaptığını belgeleriyle kamuoyuna açıkladı.


"14 AY ÖNCE KOMİSYON KURDUM"


Kentsel Dönüşüm konusunu çok önemsediklerini kaydeden Başkan Günaydın, "Kamuoyunda bu konuda belediye olarak bir çalışma yapmadığımız iddiaları var. Oysa biz 14 ay önce bu konuda harekete geçtik ve mimarlardan oluşan teknik bir kurul oluşturduk. Hatta Ofis kurdur" diye konuştu.


Isparta Belediyesi'nin kentsel dönüşümü sadece binasal bir değişim olarak değil mahalle bazında alansal bir dönüşüm olarak ele aldığını da ifade eden Günaydın bombayı patlattı. Stüdyoya Karaağaç Mahallesi ve Hisar Mahallesi ile ilgili yeni yaşam merkezi haritalarını getiren Günaydın, bu belgeleri ekrandan gösterip Isparta’yı nasıl bir kentsel dönüşümün beklediğini açıkladı.

 

"HER MAHALLE YENİ YAŞAM MERKEZİ OLUYOR"


Belediye olarak bu konuda alt yapı çalışmalarına şimdiden başladıklarını ve meclisten bu yönde mahalle bazlı onay aldıklarını ifade eden Günaydın şöyle konuştu. "Biz, Kentsel Dönüşüm konusunda biraz önce de söylediğim gibi her türlü alt yapımızı hazırladık. Bundan sonra süreç daha da hızlanacak. Biz Kentsel Dönüşümü şehrin estetiğini bozmayacak şekilde yapacağız. Site tarzında yapılamaya gideceğiz. Bu konuda mahalle mahalle planlar hazırladık ve her mahalleye aynı Gökçay'daki su havuzları ve göletleri olduğu gibi göletler yapacağız. Müteahhitlerin yapacağı yapılar için şartnamelere Isparta’ya özgü unsurlar koyacağız. Örneğin, Isparta’mızın Köhke Taşı olayı var. Müteahhitler projelerini buna göre yapacaklar. Mahallelerdeki Türbe ve Yatırlara asla dokunulmayacak. Böyle yerlerin etrafı yeşillendirilecek.


Meclisimizden her ay bir mahallenin kararını geçireceğiz. Kentsel Dönüşüm konusunda vatandaşlarımız telaşa kapılmasın, tedirgin olmasın. Her şeyi en uygun şekilde gerçekleştireceğiz"


Demokrat




Geri Dön