23 / 04 / 2024

Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri neler olacak?

Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri neler olacak?

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin fiziki yapısını değiştiriyor. Belediye, aynı zamanda sosyal ve kültürel yapıyı değiştirmek için projeler üretiyor. Altındağ: "Her Mahalleye Bir Kütüphane" projesi hayata geçirilecek



Sosyal tesisleri, kültür merkezleri, spor merkezleri ile gelişen Altındağ'da "Her Mahalleye Bir Kütüphane" projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yapılacak ilk kütüphanenin temeli Beşikkaya Mahallesi'nde atıldı. 

Beşikkaya Mahallesi Halk Kütüphanesi'nde, her şey büyük bir özenle tasarlandı, ilçedeki çocukların ve gençlerin okuyarak büyümesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Kitap okuyan, araştıran ve inceleyen nesiller yetiştirmek zorundayız. Günü kurtaran değil, geleceğe dönük projeler geliştiren bir belediye olarak, her mahalleye bir halk kütüphanesi yapma kararı aldık, ilk kütüphaneyi de Beşikkaya Mahallesi'ne yapıyoruz" dedi. Beşikkaya Mahallesi'nde yapımına başlanan kütüphanede 0-6 yaş, 12-18 yaş okuma salonu bulunacak. Engelliler için de ayrı bir okuma salonu oluşturulacak kütüphanede üniversiteye hazırlanan gençler de unutulmadı. 


Habertürk Ankara


Geri Dön