23 / 04 / 2024

Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşların arasını buluyor!

 Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşların arasını buluyor!

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlıkları ortadan kaldırmakta kararlı duruyor. Hak sahipleri arasında uzlaşma zemini hazırlayan Altındağ Belediyesi, 'arabulucu' görevini üstlendi.



Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlıkları ortadan kaldırmakta kararlı. Hak sahipleri arasında uzlaşma zemini hazırlayan Altındağ Belediyesi, 'arabulucu' görevini üstlendi. Altındağ Belediyesi, ilçenin diğer bölgelerinde olduğu gibi en son Feridun Çelik Mahallesi'nde kat karşılığı yapılacak konutlarda birbirleriyle anlaşamayan 6 hak sahibini bir araya getirdi. 12 katta 36 konut ve 3 dükkânın yer alacağı inşaat için uzlaşma sağlandı. Makul yol bulunuyor Altındağ Belediyesi'nin vatandaşlarla kurduğu samimi ve sağlıklı iletişim dikkatlerden kaçmıyor. İlçenin dönüşmesinde ve daha modern bir hale gelmesinde önemli bir rol oynayan Altındağ Belediyesi, vatandaşlar arasındaki arsa anlaşmazlıklarına da son noktayı koyuyor. Altındağ Belediyesi, hak sahipleri arasında diyalog köprüsü kurarak uzun süren anlaşmazlıkları sona erdiriyor. 

Altındağ Belediyesi, hissedarlar arasında anlaşma sağlanamadığı için yıllarca bekletilen, hiçbir sonuç alınamayan arsalardaki ihtilafları göz ardı etmiyor. Hak sahipleri arasında makul yolu bulmak için yoğun çaba harcayan Altındağ Belediyesi, vatandaşların modern konutlarda daha rahat yaşam alanlarına kavuşması için de hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Vatandaşlar durumdan oldukça memnun... Altındağlılar için uzlaşma vakti Feridun Çelik Mahallesi"ndeki arsalarda hisse sahibi olan Murtaza Yaman. uzun yıllar diğer hissedarlar ile anlaşamadığını ve bu yüzden gecekonduda yaşamaya mahkûm olduğunu belirtti. Soruna el koyan Altındağ Belediyesi'nin arabuluculuğu sayesinde hissedar olduğu arsadaki 6 ortağı ile anlaştığını aktaran Yaman, en kısa sürede modern bir daireye sahip olacağını sözlerine ekledi. Yaman "Altındağ Belediyesi bizi anlaştırmasaydı. asla bir araya gelemezdik." dedi. 30 yıldır aynı bölgede oturduğunu söylen Murtaza Yaman sözlerine şöyle devam etti: "Eskiden çamurun içinde otururduk. Hayatımız çamurun içinde geçerdi. Kapının önü. bahçe, yollar, kaldırımlar hep çamurdu. Başkan Tiryaki ile birlikte ilçede büyük bir değişim başladı ve değişim tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlar 10 yıl önce başka ilçelere kaçmaya çalışırken, Altındağ Belediyesi'nin yaptığı hizmetler sayesinde insanlar artık Altındağ'da oturmayı tercih ediyor." 



Anayurt


Geri Dön