24 / 04 / 2024

Isparta'daki otogar ihalesini Atlas İnşaat kazandı!

Isparta'daki otogar ihalesini Atlas İnşaat kazandı!

'Isparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi'nin 6 Mart'ta yapılan ihalesini Atlas İnşaat kazandı. Merkezin yaklaşık maliyeti 96 milyon 548 bin 889 lira 13 kuruş olarak açıklandı.



Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi sınırları içinde yaptırılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi ihalesini Atlas İnşaat'ın kazandığını açıkladı. 

Yaklaşık 5 yıldır İsparta gündemini meşgul eden ve daha önce iki defa ertelenen Yeni Otogar yapımı konusundaki ihale geçtiğimiz Pazartesi günü yapılmıştı. 5 Şirketin katıldığı ihalede, 4 şirket yaklaşık maliyetin üzerinde teklif sunarken, bir tanesi maliyetin altında teklif vermişti. Yaklaşık bir hafta söz konusu ihale üzerinde çalışan Belediye ihale Komisyonu ihaleyi sonuçlandırdı ve ihaleyi en düşük teklifi veren Atlas İnşaat kazandı. 


İHALEYE 5 ŞİRKET KATILDI 

Bilindiği gibi; Tam ismi 'Isparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi' olan proje için 6 Mart 2017 tarihinde ihale yapıldı. Belediye Encümen Salonundaki ihaleye; Atlas İnşaat, Arıkan İnşaat - Akarlar İnşaat iş ortaklığı, Ensa İnşaat - Metro Mühendislik özel ortaklığı, intaş inşaat ve KMB Metro İnşaat - Barankaya İnşaat iş ortaklığı olmak üzere toplam 5 teklif verildi. Belediye Proje Müdürü Bülent Arlıoğlu'nun başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından yapılan ihaleye ilerleyen dakikalarda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da dahil oldu. Proje Müdürü Arlıoğlu, yaptırmak istedikleri İsparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi işinin yaklaşık maliyetinin 96 milyon 548 bin 889 lira 13  kuruş olduğunu açıkladı. 


4 FİRMANIN TEKLİFİ, İSİN  MALİYETİNİN ÜSTÜNDE. 1 FİRMANIN  TEKLİFİ İSE ALTINDA KALDI 

İhalede daha sonra, ihale Komisyonu tarafından ihaleye teklif veren 5 firmanın 

teklif zarfları tek tek açılarak okundu. Buna göre; söz konusu işin yapımı için; Atlas inşaat 89 milyon 993 bin TL, Arıkan İnşaat - Akarlar İnşaat iş ortaklığı 148 milyon 750 bin TL, Ensa İnşaat Metro Mühendislik özel ortaklığı 108 milyon 888 bin TL, İntaş Yapı Sanayi 119 milyon 875 bin TL, KMB Metro İnşaat - Barankaya inşaat iş ortaklığı 104 milyon 447 bin TL teklif verdiler. 


VE OTOGAR İHALESİ SONUÇLANDI 

İhalenin yapıldığı sırada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, verilen tekliflerin ihale komisyonu tarafından inceleyerek en kısa sürede sonuçlandıracağını açıklamıştı. 


"İHALEYİ ATLAS İNŞAAT KAZANMIŞTIR"

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün Belediye Meclis salonunda yapılan Belediye Meclisi son toplantısının ardından gazetecilerin konu ile ilgili olarak sorularını yanıtladı ve ihalenin sonuçlandığını, ihaleyi en düşük teklifi veren Atlas İnşaat'ın aldığını bildirdi. 


PROJENİN SÜRESİ 750 GÜN 

Şimdi ise, Belediye ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapacak ve söz konusu firma hemen inşaata başlayacak. Zira, söz konusu inşaatın bitim süresi 750 gün ile sınırlı.


Demokrat Gazetesi




Geri Dön