19 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

İsrail makamlarının işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde toplamda 147 dönüm araziye el koymayı hedefleyen planı onayladığı belirtildi.



İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde toplamda 147 dönüm araziye el koymayı hedefleyen planı onayladığı belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarıyla Mücadele Heyeti Beytullahim Temsilcisi Hasan Bureyce, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki  Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi’nin (COGAT) Beytullahim’e bağlı Husan ve Nahalin beldelerinde yer alan toplamda 147 dönüm araziye el koyduğunu bildiridi.

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bureyce, İsrail makamlarının önce söz konusu olan arazilerin tarım arazisi statüsünü değiştirdiğini bildirerek, bu araziyi çevredeki Beitar Illit Yahudi yerleşim birimine ek olarak toplamda 560 yeni konut hayata geçirme ve buraya yol açma planına dahil ettiğini söyledi.

Bureyce bunların dışında, Ayrım Duvarıyla Mücadele Heyeti olarak İsrail’in bu kararını İsrail mahkemelerine taşıma aşamasında olduklarını da söyledi.

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 18, Batı Şeria'da da yaklaşık olarak toplamda 250 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi mevcut.

Uluslararası hukukta işgal altında olan Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı olarak kabul ediliyor.

 

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 186'ncı defa yıktı!


Geri Dön