19 / 04 / 2024

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 186'ncı defa yıktı!

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 186'ncı defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 186'ncı defa yıktı...



İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü bir defa daha yıkarak pek çok kişiyi konutsuz bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana rağmen İsrail güçlerinin köyde 186. defa yıkım yaptığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinli 22 ailenin yaşamını sürdürdüğü Arakib köyünde tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni tip koronavirüs salgının başlamasından bu yana da 11'inci defa yıkım yapıldığını dile getiren Turi, yıkılan yapıları en kısa zamanda yeniden inşa edeceklerini dile getirdi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşamını sürdürüyor.

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok daha önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını belirtiyor.

İsrail, Filistin köyü Arakib i 186 ncı defa yıktı!

- Köylüler her yıkım sonrası evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminden sonra ahşap ve plastik malzemelerle konutlarını yeniden yaparak direnişlerine devam ediyor.

Necef bölgesinde bulunan diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşamını sürdüren Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail bugüne kadar toplamda 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümlük kısmına el koydu.

 

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 185'inci defa yıktı!


Geri Dön