26 / 04 / 2024

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 188'inci defa yıktı!

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 188'inci defa yıktı!

İsrail güçleri, Filistin'in güneyindek yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşamını sürdürdüğü Arakib'i 188'inci defa yerle bir etti...



İsrail güçleri, Filistin'in güneyindek yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşamını sürdürdüğü Arakib'i yıktı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere gerçekleştirilen yıkımla bir çok kişi de evsiz kalmış oldu.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi konuyla ilgili olarak  Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin köyde 188'inci defa yıkım yaptığını söyledi.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz etTuri, Filistinli 22 ailenin yaşamını sürdürdüğü Arakib köyünde yaşayanların yıkılan binaları en kısa zamanda yeniden inşa edeceklerini kaydetti.

İsrail'in ilk yıkımları Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşamını sürdürüyor.

İsrail yönetimi, konuyla ilgili olarak, Arakib'in "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok uzun zaman daha önce dedelerinden kendilerine miras olarak kaldığını söylüyor. 

İsrail, Filistin köyü Arakib i 188 inci defa yıktı!

- Köylüler yıkımdan sonra evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminden sonra ahşap ve plastik malzemelerle konutlarını yeniden yaparak direnişlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!


Geri Dön