28 / 03 / 2024

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı!

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki konutları 184'üncü kez yıkarak onlarca kişiyi evsiz bıraktı.



İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı. Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde köyde 9'uncu defa yıkım yapıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere, Filistinli 22 ailenin yaşadığı Arakib köyündeki konutların bir defa daha yıkıldığını belirten Turi, yıkılan yapıları en kısa sürede yeniden yapacaklarını dile getirdi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirdiği Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor.

İsrail, Filistin köyü Arakib i 184 üncü defa yıktı!

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını belirtiyor.

- Köylüler her yıkım sonrası evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden yaparak, direnişlerine devam ediyor.

Necef bölgesinde bulunan diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümlük kısmına el koydu.

 

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 183'üncü defa yıktı!


Geri Dön