18 / 04 / 2024

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 143’üncü kez yıktı!

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 143’üncü kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünde bulunan evleri 143’üncü kez yıktı. 



İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Arakib köyündeki evleri 143’üncü kez yıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz Et-Turi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin köye baskın düzenlediği ve köydeki evleri yıktığını belirtti.

İsrail'in Temmuz 2010 tarihinden bu yana Arakib köyünde 143'üncü defa yıkım gerçekleştirdiğini dile getiren Turi, “Sıcak havaya ve ramazan ayında olmamıza rağmen İsrail güçleri köydeki evleri yıkmakta ısrar etti. Kadınları, çocukları ve yaşlıları evsiz bıraktı.” diye konuştu.

Turi, daha önce yaptıkları gibi evleri tekrar kuracaklarını ve köyü terk etmeyeceklerini belirterek, "Köyümüzü yeniden inşa edeceğiz. Ne olursa olsun topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu topraklardan çıkmayacağız." dedi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor. İsrail yönetimi, köyün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini belirtiyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerine devam ediyor.

Necef bölgesinde bulunan diğer köylerde olduğu gibi elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyonluk dönümüne el koydu.


Geri Dön