24 / 04 / 2024

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci kez yıktı!

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 177'nci defa yıktı.



İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde yer alan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 177'nci defa yıktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli 22 ailenin barındığı Arakib köyünü bir kez daha yıktığını söyledi.

Bu yıkımın, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ikinci kez gerçekleştiğini belirtenTuri, yıkılan yapıları en kısa sürede yeniden yapacaklarını dile getirdi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor.
İsrail yönetimi, "köyün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını söylüyor.


- Köylüler her yıkım sonrası evlerini yeniden inşa ediyor

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminden sonra ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerine devam ediyor.

Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri de sunmayan İsrail, bölgedeki Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail bugüne kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümlük kısmına el koydu.


Geri Dön