24 / 04 / 2024

israil Filistin köyü yıkım

israil Filistin köyü yıkım

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 186'ncı defa yıktı...

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 183'üncü defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünde bulunan evleri 183’üncü defa yıktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 190'ıncı defa yıktı!

Yıkımlarına devam eden İsrail güçleri, Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 190. defa yıktı...

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 188'inci defa yıktı!

İsrail güçleri, Filistin'in güneyindek yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşamını sürdürdüğü Arakib'i 188'inci defa yerle bir etti...

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 186'ncı defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 186'ncı defa yıktı...

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 185'inci defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki konutları 185'inci kez yıkarak onlarca kişiyi evsiz bıraktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki konutları 184'üncü kez yıkarak onlarca kişiyi evsiz bıraktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 183'üncü defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünde bulunan evleri 183’üncü defa yıktı.

İsrail'in yıktığı Hammisa Bedevi köyü sakinleri başlarını sokacak yer arıyor!

İsrail'in işgal altında olan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde yer alan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 179'uncu defa yıktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 177'nci defa yıktı.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 147'nci kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 147'nci defa yıktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 143’üncü kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünde bulunan evleri 143’üncü kez yıktı. 

İsrail, Han El Ahmer Köyü'nü bugün yıkacak!

İsrail yönetimi, Filistin’de, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağlantıyı sağlayan Han el-Ahmer köyünü bugün yıkacak.

israil Filistin köyü yıkım Haberi

israil Filistin köyü yıkım

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü bir defa daha yıkarak pek çok kişiyi konutsuz bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana rağmen İsrail güçlerinin köyde 186. defa yıkım yaptığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinli 22 ailenin yaşamını sürdürdüğü Arakib köyünde tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni tip koronavirüs salgının başlamasından bu yana da 11'inci defa yıkım yapıldığını dile getiren Turi, yıkılan yapıları en kısa zamanda yeniden inşa edeceklerini dile getirdi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşamını sürdürüyor.

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok daha...