26 / 04 / 2024

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.



Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’nde yer alan Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi hayata geçirmeyş planladığını bildirdi. 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Yüksek Planlama ve İnşa Konseyinin "60" numaralı yol ile sanayi bölgesi inşa projelerinin işgal altındaki Kudüs’ün güneyindeki Bittar köyünün toprakları üzerinde yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail’in söz konusu planının kınandığı açıklamada, "Proje durdurulmaz ve uygulanması engellenmezse, bu tarihi alan evrensel değerini, özgünlüğünü ve güvenliğini büyük ölçüde kaybedecektir." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, İsrail’in söz konusu projesinin dünya mirası alanının, tarım arazi teraslarının, bitki zenginliğinin zarar görmesine, evrensel insani değerlerin, kültürel ve çevresel çeşitliliğin olumsuz etkilenmesine, bölgenin bütünlüğü ve özgünlüğünün yeri doldurulamaz ve telafi edilemez bir şekilde zarar görmesine yol açacağı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütüne (UNESCO), 2014'te Bittar köyünü, Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’ne almıştı.

 

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!


Geri Dön