19 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin bölgesine bağlı Meriha Köyü'nde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız olduğu" nedeniyle yıktı.



İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın Cenin kentinde Filistinlilere ait bir evi yıktı.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cenin'e bağlı Yabad Beldesi Belediye Başkanı Samir Ebubekir, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Meriha Köyü'ne baskın düzenleyen İsrail askerlerinin Emin Hammude isimli Filistinliye ait evi ''ruhsatsız olduğu'' gerçeksiyle yıktığı bildirildi.

İsrail yönetiminin Meriha Köyünü "C bölgesi" olarak sınıflandırdığını söyleyen Ebubekir, Filistinlilere hiçbir şekilde ev inşa etme izni verilmediğini söyledi. Ebubekir, İsrail'in hedefinin yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmek üzere bölgedeki Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmak olduğunu belirtti.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine bölünmüştü. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.


Geri Dön