28 / 03 / 2024

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı!

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı!

İsrail güçleri işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinlilere ait olan 4 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.



İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait olan 4 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. Yapılan yıkıma tepki gösteren Filistinlilere müdahale eden İsrail askerleri 6 kişiyi plastik mermilerle yaraladı.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre Beytüllahim'e bağlı El-Valca beldesinde Filistinlilere ait 3 ev İsrail güçleri tarafından yıkılırken Hanan er-Razzam adlı Filistinli kadın ise evini yıkmaya zorlandı.

İsrail makamlarının Filistinli kadına "El-Valca'daki evini yıkması gerektiği aksi takdirde askerler tarafından gerçekleştirilecek yıkımın tüm masraflarının kendisinden tahsil edileceği" yönünde daha önce bir tebligat gönderdiği belirtildi.

Yıkılan evlerden birinin sahibi olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Filistinli, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin, yıllar önce yaptığı evini İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'nden ruhsat almadığı gerekçesiyle yıktığını" belirtti.

- Yıkıma tepki gösteren Filistinlilere müdahale: 6 yaralı

Diğer bir yandan yıkımı durdurmak ve İsrail güçlerinin beldeden çıkmasını sağlamak isteyen Filistinlilere askerler göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik mermilerle de müdahale etti.

İsrail askerlerinin yıkım kararı alınan evleri zorla boşaltmak istemesi üzerine askerlerle Filistinliler arasında bir gerginlik yaşandı. Görgü tanıkları askerlerin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak insanları evlerinden çıkardığını söyledi.

Filistin Kızılayı'nın yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine bağlı El-Valca beldesine düzenlediği baskın sırasında plastik mermiyle yaralanan 6 Filistinli ile göz yaşartıcı gazdan etkilenen 7 kişiye tıbbi müdahalede bulunulduğu" belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca yaralılardan birinin Beytüllahim'deki El-Hüseyn Hastanesine nakledildiği, diğerlerinin tedavisinin ise sahada yapıldığı da bildirildi.

Beytüllahim'in kuzeybatı kısmında bulunan El-Valca beldesinin bir kısmı İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'nin sınırları içinde sayılıyor.


Geri Dön