25 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim bölgesinde Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız olduğu nedeniyle yıktı.



İşgal altında bulunan Batı Şeria'daki Beytullahim bölgesindeki Keysan Belde Belediye Başkanı Saddam Ubeyyat, İsrail askerlerinin beldeye buldozerlerle baskın yaptığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail makamlarının söz konusu beldeyi C bölgesi olarak değerlendirdiğini belirten Ubeyyat, askerlerin Emced ve Eymen Gazal adlı Filistinli kardeşlere ait iki evi ruhsatsız olduğunu gerekçe göstererek yıktığını açıkladı.

İsrail yönetimi Filistinlilere ait yapıları yıkıyor

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli nedenlerle yıkıyor.

Filistinli kaynaklar, İsrail'in sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği iddiasıyla tarafından yıktığını açıkladı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altında bulunan Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise İsrail'e verilmişti.
 


Geri Dön